Минималната работна заплата да стане 700 лева от първи ноември

...
Минималната работна заплата да стане 700 лева от първи ноември
Коментари Харесай

КНСБ: 700 лева минимална заплата още тази година

Минималната работна заплата да стане 700 лв. от първи ноември тази година, а линията на бедността да нарасне до 460 лв. от 1 декември. Това са част от ограниченията, за които упорства КНСБ. Пакетът бе показан през днешния ден от президента на организацията Пламен Димитров по време на среща с управлението на Българска социалистическа партия, излиза наяве от уеб страницата на КНСБ.

Спешната част от тях съдържа 13 оферти, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров на извършена през днешния ден среща с управлението на Българска социалистическа партия
 Любослав Костов от КНСБ: Ще се стигне до митинги, в случай че не се усили минималната работна заплата (ВИДЕО) Любослав Костов от КНСБ: Ще се стигне до митинги, в случай че не се усили минималната работна заплата (ВИДЕО)
Служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев заяви, че ведомството му преглежда разнообразни разновидности за нарастване на м...

Димитров уточни, че повдигането на минималната от началото на идващия месец може да стане с разпореждане на Министерския съвет. “Увеличението е неутрално за бюджета, дори по-скоро е положително. От 1 януари, знаете, нашето предложение е за 760 лв. минимална заплата. С този растеж, с който върви, с цел да стигне до края на мандата на идващото ръководство 1240 лева ”, изясни той.

КНСБ упорства още от 1 декември 2021 година да се вкара и ползва 460 лева публична линия на беднотия при съблюдаване методиката, която държи сметка и за насъбраната инфлация. Въз основа на линията от 460 лева би трябвало да се ползва базов приход за установяване месечните парични помощи по Закона за обществено подкрепяне на равнище от 20% от нея – т.е. 92 лева С новите коефициенти ще се разшири кръгът на подпомаганите и ще се омекоти ударът на инфлацията, както и предстоящият растеж на енергийните източници от 30 на 100 от началото на 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР