Минималната работна заплата да бъде не по-малко 50% от средната

...
Минималната работна заплата да бъде не по-малко 50% от средната
Коментари Харесай

Праг на минималната заплата – 50% от брутната

Минималната работна заплата да бъде не по-малко 50% от междинната за предходните 12 месеца.

Това предложение на Българска социалистическа партия за промени в Кодекса на труда ще прегледат депутатите на първо четене през днешния ден.

Предложението на процедура вкарва и подсигурява низък предел на минималната работна заплата за страната, която се дефинира от 31 октомври тази година.

За идната 2023 година размерът ѝ не би трябвало да бъде по-малък от 50 на 100 от брутната междинна работна заплата за страната за предходните 12 месеца.

Според изчисленията на левицата това би означавало най-малък размер на работната заплата за страната от 850 лева

Предложението на социалистите дава отговор на новата европейска инструкция за съответни минимални заплати в Европейски Съюз.

Депутатите ще прегледат на първо четене и промени в Закона за локалните налози и такси, препоръчани от партия „ Възраждане “.

Те облекчават режима на подаване на данъчни заявления за парцели, върху които има учредено право на прилагане и срокът му е изминал или път има изработен отвод.

С плана се предлага освобождение на данъчно обезпечените лица от следващо подаване на декларация за парцела, защото информация за нужния налог е разполагаем в общината по местоположение.

Окончателно ще бъдат прегледани поправките в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, съгласно които цените на цигарените и тютюневите произведения ще нарастнат от март следващата година, като за реализиране на уравновесеното нарастване на оптималното акцизно облагане се вкарва и акцизен календар за интервал от четири години напред, считано от 1 март 2023 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР