Минималната пенсия за трудова дейност и пълен стаж не трябва

...
Минималната пенсия за трудова дейност и пълен стаж не трябва
Коментари Харесай

Минималната пенсия за трудова дейност и пълен стаж не трябва да е по-ниска от 413 лв. |

Минималната пенсия за трудова активност и цялостен стаж не би трябвало да е по-ниска от 413 лева, съобщи общественият министър пред Нова телевизия.

Той заяви, че в министерството се създават разнообразни разновидности за нарастването на пенсиите от 1 юли. Целта е растежът да е по-голям от заложеното в бюджета нарастване от 6,1%.

" Възможни разновидности са преизчисляването на пенсиите с по-висока тежест на всяка година застрахователен стаж. Друга опция е във формулата за нарастването да се даде по-голяма тежест на инфлацията ", съобщи Гьоков.

Той добави, че помощите от 70 лева за Великден, които ще получат всички пенсионери, ще стартират да се изплащат от 15 април.

Министърът на труда и обществената политика съобщи, че след диалози със обществените сътрудници в Националния съвет за тристранно съдействие, с актуализацията на бюджета би могло да има нарастване и на минималната заплата. Целта е тя да е в размер 50% от междинната за страната.

Гьоков заяви още, че се работи по пакет „ Солидарност “ за поддръжка на бягащите от войната украински жители. В него са планувани ограничения за поддръжка за започване на работа, както и даване на ваучери от 100 лева за храни и артикули от първа нужда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР