Минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 юли

...
Минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 юли
Коментари Харесай

Минималната пенсия от 1 юли става 250 лева

Минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст от 1 юли следващата година да бъде 250 лева, гласоподава дефинитивно Народното събрание.
Снощи, заради избухналия по време на гласуването на предложенията на обособените парламентарни групи скандал, вотът по текста беше отсрочен за през днешния ден, а съвещанието прекъснато, предава Българска телеграфна агенция.
Мнозинството одобри предлагането на ръководещите минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст от 1 януари следващата година до 30 юни да остане 219,43 лева, а от 1 юли до 31 декември - 250 лева
На дебатите участва новият министър на труда Деница Сачева.
Отхвърлено беше предлагането на "Воля " най-ниската пенсия да бъде 300 лева, на Българска социалистическа партия - от 1 януари тя да е 250 лева, а от 1 юли - 300 лева
Не бе признато и настояването на Движение за права и свободи от 1 януари до 31 декември следващата година минималната пенсия да е 250 лева.
Дневният най-малък размер на компенсацията при безработица да е 9 лева, а оптималният - 74,29 лева
Депутатите не престават с разискване размера на други парични компенсации. Заложено е помощта за развъждане на дете до 2-годишна възраст да остане 380 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР