Минимална работна заплата от 710 лв. от догодина - това

...
Минимална работна заплата от 710 лв. от догодина - това
Коментари Харесай

Минимална заплата, детски надбавки, майчински надбавки, пенсии - ето с колко иска да ги увеличи служебното финансово министерство

Минимална работна заплата от 710 лева от следващата година - това е едно от предложенията на служебното финансово министерство за държавния бюджет за 2022 година. Идеите бяха оповестени от служебния финансов министър Валери Белчев.

По думите му, в плана за бюджет 2020 детските надбавки ще бъдат увеличени с 20% (от 40 на 50 лева за едно дете и от 90 лева на 110 лева за две деца), а прагът да бъдат взети ще е заплата до 510 лева Надбавките за деца до 2-годишна възраст (майчинските надбавки) ще бъдат 650 лева (от 380 лева.), сподели Белчев.
От януари: Средната пенсия става 573 лв.
От 25 декември 2021 година влизат в действие значими промени в пенсионното законодателство, които ще повлияят върху размера на пенсиите, пред...

. мина при актуализацията на бюджет 2021 година - в началото тя беше на Българска социалистическа партия, само че беше мощно " рекламирана " от Мая Манолова. Получи се обаче абсурд - през първата година от майчинството 90% от чистото заплащане, като това не може да минава брутното, а втората година - 650 лева При обезпечаване да вземем за пример на най-малък приход обаче това би значело по-малко пари през първата година - тъй като сега минималната брутна заплата е 650 лева, т.е. 504.39 лева чисто, а от чистото се вземат 90%.

Средното нарастване на пенсиите ще е 84 лева, по думите на министъра. Само че това няма да включва така наречен коронавирус награда - 120 лева Планираме да запазим всички антиковид ограничения за интервал от 6 месеца, изясни Белчев, само че в случай че не бъде признат бюджет 2022 година, сегашната награда остава единствено за тази година. Финансовият министър не разяснява какво тъкмо предложение ще има за пенсиите особено за следващата година като " коронавирус добавка ".

Тепърва ще бъде писан план за Закон за държавния бюджет за 2022 година - от идната седмица. Окончателното предложение ще бъде импортирано по-късно - а какви са обективните спънки пред него,!

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР