Минимална победа с 1:0 над Хетафе осигури на Атлетико Мадрид

...
Минимална победа с 1:0 над Хетафе осигури на Атлетико Мадрид
Коментари Харесай

Един гол бетонира Атлетико на второто място

Минимална победа с 1:0 над Хетафе обезпечи на Атлетико Мадрид второто място в крайното класиране на Ла Лига. Коке означи още в 8-ата минута за " дюшекчиите ", а четвърт час преди края Ян Облак избави дузпа, изпълнена от Файсал Фажир.

Атлетико има задатък от 6 точки и мач повече от Реал Мадрид, само че няма по какъв начин да бъде преместен от " белите ". В последния кръг " лос рохибланкос " одобряват Ейбар, а преди този момент им следва мачът на сезона - финала в Лига Европа против Олимпик Марсилия.

Противно на упованията, Симеоне пусна в стартовия състав всички титуляри. Атаката водеха Антоан Гризман и Диего Коща, в средата на терена действаха Габи Фернандес, Коке, Саул и Томас, а четиримата бранители пред Ян Облак бяха Хуанфран, Диего Годин, Стефан Савич и до неотдавна контузеният Филипе Луиш.
| ALINEACIÓN
¡Aquí está nuestro ONCE para hoy!
¡Atleeeeti, Atleeeeti! #AúpaAtleti #GetafeAtleti pic.twitter.com/IeAKkYBMmE
— Atlético de Madrid (@Atleti) 12 май 2018 година Старши треньорът на Хетафе Пепе Бордалас заложи на двама нападатели в лицето на Лоик Реми и Хорхе Молина, а на вратата беше Висенте Гуаита, за който интензивно се приказва, че от идващия сезон може да премине в Атлетико.

Футболистите на Чоло започнаха мощно и поведоха още в 8-ата минута. Атаката се разви по десния фланг и мина през Хуанфран, който откри Гризман. Французинът елегантно овладя и продължи към Коке, а неговият диагонален удар прати топката в далечния ъгъл на вратата.
В 12-ата минута Хорхе Молина технично се обърна в наказателното поле, само че не можа да центрира задоволително добре и Облак улови. В средата на полувремето Диего Коща бе открит зад тила на отбраната, само че си поведе мощно топката и даде късмет на Гуаита да избави.

В 32-ата минута Файсал Фажир извърши доста жестоко нарушаване против Хуанфран, само че получи единствено жълт картон от рефера Хавиер Алберола. До края на полувремето домакините бяха по-активни, само че Атлетико се защитаваше добре.
След почивката играта се накъса, а Симеоне реши въпреки всичко да резервира силите на Гризман и Диего Коща, като ги смени с Фернандо Торес и Кевин Гамейро. Французинът бързо попадна в центъра на събитията и насочи интерес удар от въздуха, само че топката мина около гредата.

В 69-ата минута напусна и голмайсторът Коке, а мястото му зае Анхел Корея. Атлетико към този момент разчиташе напълно на контри, а домакините бяха принудени да рискуват, тъй като Севиля изравни на Бетис и това означаваше, че Хетафе е на 3 точки от зона " Лига Европа ".

В 77-ата минута Диего Годин фаулира в наказателното поле футболист на Хетафе и съдията уточни бялата точка. Фажир стреля в обсега на Облак и словенският пазач избави. При плонжа, с който улови отскочилата топка, Облак беше закачен в главата от Бруно Гонсалес, само че след оказаната му здравна помощ продължи мача.
В 85-ата минута пред Торес се откри късмет да реши всичко в интерес на Атлети, само че Хлапето прати топката високо в навън. Три минути по-късно Гамейро от още по-чиста позиция шутира в тялото на пресрещналия го Гуаита.

В добавеното време се стигна до едно огромно безредие пред вратата на Облак, само че бранителите на гостите се оправиха и топката беше изчистена.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Примера дивисион 37 кръг, събота 12 май  Хетафе 0:1краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР