Създание с шест очи — с дълго синьо тяло — намерено върху мъртва дървесина в гората. Вижте нови видове

...
Миниатюрно яркосиньо създание с шест очи се извиваше през гниенето
Коментари Харесай

Миниатюрно яркосиньо създание с шест очи се извиваше през гниенето на върха на паднал клон на дърво — и падна във фуния капан, поставен от изследователи в Япония.

Учените бяха изследване на вечнозелена гора на остров Цушима, търсене на колемболи, известни също като пролетни опашки, които са малки, безкрили насекоми, които се движат чрез пълзене или скачане, според Британика.

Там откриха малкото животно, което се оказа нов вид: Paranura tsushimaensis, според проучване, публикувано на 4 септември в Zootaxa.

Изследователите казаха, че Paranura се срещат в цяла Азия и Америка, но само три вида са докладвани преди това от Япония . Скорошни открития установиха „силна връзка“ между рода и мъртвата дървесина, вдъхновявайки търсенията на видове, които все още не са идентифицирани.

P. tsushimaensis е плоско и дълго създание, кръстено на дома си на остров Цушима в провинция Нагасаки, казаха изследователи. Учените събраха две женски, трима мъжки и едно младо, докато изследваха гората, където живее съществото.

Приблизително 0,06 инча до 0,07 инча дълго животно има ярко синьо тяло и шест черни очи на главата си, според проучването.

Заедно с P. tsushimaensis учените идентифицираха още три нови вида Paranura в Япония: P. nakamurai, P. alpicola и P. convallis. Всеки вид е събран от изгнили паднали клони в провинциите Нагасаки, Нара и Ниигата в Япония, казаха учени.

P. nakamurai е намерен в гора на остров Садо в провинция Ниигата, където са събрани шест женски екземпляра, според изследователите. Жълто-бялото създание с четири очи е кръстено на Кахито Накамура, който е събрал вида.

Размерът на вида варира от около 0,03 инча до 0,06 инча, се казва в проучването.

П. alpicola, който е кръстен на алпийското си местообитание, е открит в гора на планината Сиакагатаке в провинция Нара. Учените казаха, че са събрали пет женски екземпляра и един мъжки екземпляр.

Жълтото създание с шест очи има дебело и пълно тяло с размери между 0,05 инча и 0,08 инча, казаха изследователите.

П. convallis също е открит в провинция Нара и е кръстен на местообитанието си в планинската долина, се казва в проучването. Оранжевото, дебело и пълно същество има шест очи и е с размери между 0,06 инча и 0,09 инча. Изследователите са събрали три женски и две млади екземпляра по време на своите търсения.

Бременно същество — с „мандаринови“ подутини – намерено близо до скалист поток. Вижте нови видове

„Голямото“ морско създание с жилки, открито в Канада, е нов вид. Вижте животно с форма на ваза

Лодкарите забелязват рядък проблясък на застрашени от изчезване „нежни гиганти“ в Канада. „Най-удивителното нещо“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР