Мини миски от Хасково изпращат книжки в Чикаго за празника

...
Мини миски от Хасково изпращат книжки в Чикаго за празника
Коментари Харесай

Мини миски изпращат книжки в Чикаго

Мини миски от Хасково изпращат книжки в Чикаго за празника на Българската книжовност и просвета 24 май. Мотото на самодейността е " Приятели зад граница ", и тя потегля от най-голямата българска общественост зад граница, точно тази в Чикаго. Родената в Хасково Даниела Вълканова е иницирала да се попълни с детски книжки новосъздадения български отдел в библиотеката в Маун Проспект във Вятърния град в щата Илинойс. Психологът в хасковското учебно заведение " Васил Левски " Таня Каражекова, която е отговорник за основаването на фейсбук страница " Приятели зад граница ", и за реализирането на връзката с български деца, спомага за реализацията на концепцията отсам.

С помощта на представителя на състезанието " Мис България " за Хасково Адриана Добрева дребните миски и мистри събраха част от обичаните си книжки и ги предадоха в Домът на учителя в Хасково.
Добрева сподели, че няма по-хубав подарък от писаното на хартия слово, което ще направи щастливи българчетата в Съединени американски щати.
Сред дарените от дребните миски книги имаше томче на Алеко Константинов, в което естествено участва и именития му пътепис " До Чикаго и обратно ".

Именно в Дома на учителя на втория етаж, против театъра до сряда и други деца от регионалния град ще могат да дарят книги за децата от Чикаго. От 16 до 18 часа от понеделник до сряда може да дарите наслада на сънародниците ни в Америка, като дарите детски книжки.
Там ще ви чака Таня Каражекова.

Хасковлийчета получиха благодарности от американските си приятелчета, които им бяха изпратили видеопослания. Сред благодарещите за книжките българчета от Чикаго бяха Петя Маджурова, Ани и Алекс Рачеви и дребната Вики.
Хасковските деца записаха имената си и фейсбук профилите си в специфична тетрадка, която ще бъде изпратена дружно с книгите, с цел да може да се свържат непосредствено със своите нови американски приятелчета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР