Мини футболни вратички,баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за

...
Мини футболни вратички,баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за
Коментари Харесай

Село Стубел има ново игрище за малки и големи

Мини футболни малки врати,баскетболен панер на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за отдих с масички и пейки, заобиколени от високидървета - по този начин наподобява новата комбинирана площадка в село Стубел. Тя се намира в по този начин наречената Корейска махала и е построена със средства от фонда за локални начинания на община Монтана. Успешното привършване на плана бе отпразнувано от десетки поданици и посетители на селото.

Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с самун и сол на тържеството. Той подари на дребните спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.



„ Не мога да допускам, четова място, което бе обрасло с плевели и шубраци, в този момент наподобява по този начин. Радвам се на постигнатото, тъй като тук има доста деца и младежи, които спортуват ”, съобщи Живков. Той добави, че планът, на стойност 3000 лв. е бил единствено началото. Още близо 7 хиляди лв. са вложени за благоустройствени действия и съоръжение наспортната площадка.

„ Изгражданетобеше по-трудно в сравнение с си представяхме, споделих на откриванетоЕмилия Григорова – кмет на Стубел. След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава доста хорасе включиха непринудено, работиха с готовност. Надявам също по този начин с готовност да се грижим за него и от тук да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора*.

„ Това е вторият план, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за локални начинания ”, съобщи Емилия Лисичкова ръководител на платформа Агора./ Фондът в община Монтана бе основан по план на АГОРА, с поддръжката на фондация „ Америка за България ”/Основната концепция, която ни е водила в това начинание е, че тези планове освен усъвършенстват средата, само че и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и предпочитание за смяна, добави Лисичкова.



В края на формалната част, бяха връчени дипломина приключилите 4 деца в лятното учебно заведение, проведено в читалището на Стубел. Те първи излязоха на терена с новите топки, подарък от кмета Живков.

·Стефан Найденов, именуван по прякорДоктораилиФалкао, ебългарскифутболист, атакуващ полузащитник. В кариерата си от 1975 до 1991 играе заСептемврийска популярност,Берое (Стара Загора),Спартак (Варна)иЧерно море (Варна). В„ А “ групаима 295 мача и 77 гола. Рекордьор е за Спартак по маркирани голове в „ А “ група. Бронзов медалист през 1984 и финалист заКупата на НРБпрез 1983 година Национален играч. Има 3 мача заКупата на националните купи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР