Mingyang Smart Energy Group, като най-големият производител на вятърни турбини

...
Mingyang Smart Energy Group, като най-големият производител на вятърни турбини
Коментари Харесай

Китай планира център за производство на вятърни турбини в Шотландия

Mingyang Smart Energy Group, като най-големият производител на вятърни турбини в Китай, възнамерява да сътвори първия си европейски индустриален център в Шотландия , за доставка на съоръжение за вятърни паркове в Северно море. Това оповестяват от The Scotsman.

Предложението на Mingyang е било измежду осемте плана за възобновима сила, нараснали в " предпочитан " статут от шотландското държавно управление по схемата, известна като Стратегически капиталов модел (SIM). Чрез нея се възнамерява построяването на серия от вятърни паркове в Северно море , известни общо като ScotWind. По данни на The Scotsman плануваните вятърни паркове биха генерирали до 28 гигавата сила, откакто бъдат приключени към 2030 година

Проектът ScotWind е резултат от търг на площи на морското дъно, който се е провел преди две години. Сред спечелилите компании са BP, Shell, SSE Renewables, датската група Orsted, Marubeni от Япония и ESB от Ирландия.

Към момента Запада е изявил опасения по отношение на Китай и доставките на технология за възобновими енергийни източници. Във вторник на китайските вятърни турбини, ситуирани в Испания, Гърция, Франция, Румъния и България.

Стюарт Макдоналд, народен представител от Шотландска национална партия (SNP) и член на Интерпарламентарния алианс за Китай, съобщи: " Ако се окажем в ответна обстановка с Китай, има явен риск за нашия енергиен бранш. В момента на практика няма полемики в шотландското държавно управление, шотландския парламент и държавната работа за това каква би трябвало да бъде китайската тактика. "

" Търговията и бизнесът сред Китай и други страни постоянно се правят в границите на наредбите на Световната комерсиална организация и при съблюдаване на съответните правила и закони. Сътрудничеството е взаимноизгодно. Протекционизмът, преувеличаването на загрижеността за сигурността и политизирането на бизнес въпроси единствено ще попречат на естествения продан и съдействие ", обявиха от китайското консулство в столицата Единбург.

От The Scotsman напомнят още, че през 2021 година Mingyang е подписала меморандум за съгласие с някогашния министър на интернационалната търговия на Англия за създаване на първата английска фабрика за сглобяване на турбини.
 Румъния утвърди проектозакон за офшорна вятърна сила в Черно море
Румъния утвърди проектозакон за офшорна вятърна сила в Черно море

Очаква се първите количества офшорна вятърна сила да влязат в системата след 8 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР