Минералната баня в Банкя ще се превърне в икономически двигател

...
Минералната баня в Банкя ще се превърне в икономически двигател
Коментари Харесай

Кметът на Банкя: Минералната баня в Банкя ще се превърне в икономически двигател за развитие на района

Минералната баня в Банкя ще се трансформира в стопански мотор за развиване на региона, сподели в предаването „ Градът “ по Канал 3, кметът на обитаемото място Рангел Марков (ГЕРБ). Той добави, че балнеолечебницата би трябвало да бъде един работещ и работещ обект. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Изключително сме задоволени от обстоятелството, че стартира реставрацията на минералната балнеолечебница в Банкя. Мястото е основано да бъде балнеолечебница, а концепцията е да се резервира достоверния му тип. Това е най-ценното в тази постройка, защото в нея има доста история. Сградата е на повече от 110 години. Ние оптимално желаеме да запазим, тази история и автентичен тип, защото тя е извънредно скъпа за Банкя. На процедура градът се е формирал подобен, какъвто е в този момент, с помощта на тази постройка. Балнеологията в България започва от тук. Това е първата модерна балнеолечебница в страната ни “, добави кметът Рангел Марков.

Той сподели още, че главната функционалност на обекта е лекуването с минерална вода. Сградата може да се употребява от оптимален кръг хора. Капацитетът и е 180 индивида. Максимално дейно и енергоемко ще употребява минералната вода за отопление. Ще се оферират разнообразни процедури, очакван е и лекарски кабинет. Лечебницата ще разполага със солна стая, релакс зона, разнообразни по предопределение басейни, отделени фамилни кътове, фитнес зала. Ще бъде обещано предложение да бъде построен и по-голям, закрит 25 метров басейн. Предвижда се непрекъснато настояща галерия на създателя на банята, която да връща посетителите към нейната история.

„ Благодарен съм на всички, който спомагаха за реставрирането на постройката Това е обект, който ще донесе огромни изгоди на стопанската система в региона. Реставрацията не значи нищо, в случай че центъра не стартира да действа незабавно, това за нас е приоритет. Важно е да заложим удобните за общината и за хората условия, както и да намерим умел оператор, който да стартира незабавно да експлоатира обекта “, добави градоначалникът на Банкя Рангел Марков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР