Минералната баня в Банкя отваря догодина и ще работи като

...
Минералната баня в Банкя отваря догодина и ще работи като
Коментари Харесай

Минералната баня в Банкя отваря през 2020 г.

Минералната баня в Банкя отваря следващата година и ще работи като публичен спа-център, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Банкя, Район Банкя

От общината към момента не са решили дали ще ръководят обекта сами или благодарение на външен мениджмънт.

Сградата беше избавена с отдаването на право на градеж за 35 години на общински терен на пенсионно сдружение.

След 30-годишна съсипия емблемата на Банкя - Царската минерална баня, с бързи темпове възстановява блясъка си.

Сградата ще бъде реставрирана за 8 милиона лв.. Парите са от пенсионно сдружение, което в подмяна получи право на градеж в непосредствена непосредственост до банята.

На мястото на занемарения летен спектакъл в Банкя, ще бъде издигнат хотел, който ще има топла връзка с реставрираната баня, а вложителят ще бъде длъжен да построи нова открита сцена.

След 35 години хотелът също ще стане благосъстоятелност на общината. В самата баня ще се резервира и неповторимото кафене с дървени сепарета и дърворезба, както и централния басейн.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очакваме доникъде на идната година да имаме към този момент отворена, подготвена, реставрирана баня и това в действителност е едвам значима идея, освен на Банкя, а на София и на България.
Централната минерална Баня в София има потребност от незабавен ремонт и общината не може повече да го отсрочва. Сградата ще стане част от музея на София, тъй като не може се да откри вложител за спа център.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Идваха вложители от Италия, от под дърво и камък, откакто прегледат деликатно изискванията, не се явяват на конкурс.
Общината е поискала и получила от страната стопанисването и на баните в „ Овча Купел " и „ Горна Баня ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР