Минерална баня в Банкя да бъде стопанисвана за не повече

...
Минерална баня в Банкя да бъде стопанисвана за не повече
Коментари Харесай

ГЕРБ даде банята в Банкя на Софийски имоти

Минерална баня в Банкя да бъде стопанисвана за не повече от три години от общинското сдружение „ Софийски парцели “. Това беше гласувано на съвещание на Столичния общински съвет през днешния ден.

Предложението е на съветници от ГЕРБ (СДС). В отчет за основаване на право на прилагане на „ Софийски парцели “ ЕАД върху балнеолечебница на два етажа и тавански избени пространства и предоставяне на позволение за разходване на лични средства те показват, че до решението да предложат ръководството на „ Софийски парцели “ се е стигнало, откакто никой не е показал интерес да поеме концесията на банята до момента, а жителите имали потребност от нея.

„ Това е една краткотрайна мярка, с която целим Банята да отвори порти за гости наесен и да проработи с съществени действия за отдих и релаксация, свързани с лечебните свойства на минералната вода “, отбрани отчета си един от вносителите му Анна Стойкова от ГЕРБ (СДС).

От думите ѝ стана ясно, че банята няма да работи с цялостния си потенциал, а с лимитирани услуги и действия. В отчета е посочено, че точно общинското сдружение „ Софийски парцели “ към този момент има подобен управнически опит с комплекса в парк „ Възраждане “.

С отчета Столичната община дава право на кметството в Банкя да насочи 150 000 лева от бюджета си за дооборудване, належащо за съществени действия и услуги, които ще се оферират в Минералната баня в гр. Банкя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР