МИНЕОЛА, Ню Йорк - Републикански служител в предградията на Ню

...
МИНЕОЛА, Ню Йорк - Републикански служител в предградията на Ню
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на окръга съди Ню Йорк за заповед за отмяна на забраната му за транссексуални спортистки

МИНЕОЛА, Ню Йорк - Републикански чиновник в предградията на Ню Йорк, който забрани на транссексуални спортисти да вземат участие в спортни надпревари за девойки и дами, изиска от федерален съд да удостовери, че той има пълномощието да приложи възбраната.

Изпълнителният шеф на окръг Насау Брус Блейкман сподели в дело, заведено във вторник, че писмото за „ преустановяване и отвод “, издадено от държавния прокурор Генерал Летиция Джеймс нарушава клаузата за „ равна отбрана “ на конституцията на Съединени американски щати, която е залегнала в 14-та корекция.

Той твърди, че анулацията на изпълнителната му заповед от 22 февруари би лишила „ правото на биологичните дами на равни благоприятни условия в леката атлетика “, както и тяхното „ право на безвредно поле за игра “, като ги изложи на нараснал риск от пострадване, в случай че са принудени да се състезават против транссексуални дами.

„ Ние задаваме нататък тази политика се дължи на непочтено конкурентно преимущество, което мъжете имат “, сподели Блейкм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР