Минен ловец Цибър от състава на българските Военноморски сили отплава

...
Минен ловец Цибър от състава на българските Военноморски сили отплава
Коментари Харесай

Минният ловец Цибър отплава за Посейдон-2019 на НАТО

Минен ловджия " Цибър " от състава на българските Военноморски сили отплава за следващо присъединяване във Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО. Церемонията по изпращането на екипажа, с пълководец капитан III сан Лъчезар Иванов, се организира през днешния ден в Пункт за базиране Варна, оповестиха от Министерството на защитата.

Корабите от състава на групата ще посетят градовете Варна и Констанца (в интервала от 22 до 25 февруари), а от 1 до 8 март ще вземат участие в противоминното обучение " Посейдон - 2019 ". То ще се организира в пристанище Констанца и морските пространства на Румъния.

Целта на учението е да се затвърди равнището на оперативна съгласуемост и подготовката на персоналния състав при използване на процедурите и стандартите на НАТО по време на корабоплаване в състава на многонационални съединения.

През идващите три седмици Втората непрекъсната група противоминни кораби на НАТО, част от която ще бъде и минният ловджия " Цибър " - с 45 военни екипаж, ще оперира в акваторията на Черно море.

" По този метод се показва съпричастността на Алианса към всяка една страна. Така че, това не е нещо изключително. Не е подбудено от някаква военна или политическа нужда ", съобщи контраадмирал Митко Петев - пълководец на Военноморски сили на България, пред bTV.

Освен " Цибър ", сега в състава на групата влизат кораби от Германия, Испания, Турция и Румъния.

" Групата с най-висока подготвеност от силите за отговор на НАТО. Стандартите за работа в тази група са извънредно високи, само че те не са непознати за вас ", добави Петев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР