МИНЕАПОЛИС (AP) — Върховният съд на САЩ отказа да преразгледа

...
МИНЕАПОЛИС (AP) — Върховният съд на САЩ отказа да преразгледа
Коментари Харесай

Върховният съд отхвърли жалбата на бившия полицай Тоу Тао, който задържа тълпата, докато Джордж Флойд умираше

МИНЕАПОЛИС (AP) — Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли да преразгледа федералната присъда за цивилен права на някогашен служител на реда от Минеаполис който задържаше разтревожена навалица, до момента в който сътрудници служители на реда притиснаха умиращия Джордж Флойд.

Върховният съд без коментар отхвърли в понеделник жалбата на Тоу Тао, който твърдеше, че прокурорите не са съумели да потвърдят дейностите му на денят, в който Флойд умря, бяха умишлени и се твърдеше, че непозволено държание на прокурора го е лишило от правото му на обективен развой.

Тао беше свидетелствал, че той просто е служил като „ конус за трафик на хора “, когато е възпирал загрижени минувачи защото някогашният служител на реда Дерек Шовин, който е бял, коленичи на врата на Флойд в продължение на 9 минути и половина, до момента в който чернокожият мъж молеше за живота си на 25 май 2020 година Видео от инцидентен минувач снима затихващите крясъци на Флойд „ Не мога да вдишвам “. Убийството на Флойд провокира митинги в международен мащаб и наложи национална отплата за полицейската бр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР