МИНЕАПОЛИС (AP) — Градският съвет на Минеаполис прие мярка в

...
МИНЕАПОЛИС (AP) — Градският съвет на Минеаполис прие мярка в
Коментари Харесай

Шофьорите на Uber и Lyft в Минеаполис трябва да плащат 15 долара на час според плана на съвета, но кметът обещава да наложи вето

МИНЕАПОЛИС (AP) — Градският съвет на Минеаполис одобри мярка в четвъртък, която ще усили заплатите на водачите на услугите за транспорт до еквивалент на повече от 15 $ на час – което съгласно съперниците може да усили разноските за клиентите и се притеснява, че Uber и Lyft ще изпълнят заканите си да изоставен изцяло зоната.

Членовете на Съвета одобриха мярката в 9- 4 гласа макар обещанието на кмета Джейкъб Фрей да наложи несъгласие на мярката заради опасения, че фирмите за транспорт могат да изоставен Минеаполис и даже да спрат да работят в Минесота. Ако кметът наложи несъгласие на мярката, съветът може да анулира действието му, в случай че има поддръжка от най-малко девет членове.

Uber и Lyft заплашиха да изоставен, в случай че мярката бъде утвърдена, само че членът на съвета Джамал Осман гласоподава за предлагането, като се споделя, че страхът от тяхното тръгване „ не прави добре “ фирмите да разчитат на водачи - постоянно цветнокожи и имигранти в региона на Минеаполис - за евтина работна ръка.

Членът на съвет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР