Мине се не мине време, премиерът Бойко Борисов хваща джипката

...
Мине се не мине време, премиерът Бойко Борисов хваща джипката
Коментари Харесай

Как се строи магистрала Хемус - държавна тайна

Мине се не мине време, министър председателят Бойко Борисов хваща джипката и потегля да инспектира строящата се автомагистрала " Хемус ". Това направи даже на рождения си ден предишния месец с обяснението, че това е най-хубавият му подарък.

Доизграждането на автомагистралата сред София и Варна е топ приоритет на третото държавно управление на Борисов. Това министър председателят повтаря нонстоп с обещанието оставащите към 225 километра да са подготвени до 2024 година За задачата кабинетът предплатено отпусна без търг над 2.6 милиарда лева на държавната компания " Автомагистрали ".

Във вторник държавното управление отпусна и над 81.4 млн. лева ., с цел да се разплати с частните компании за построяването на 16.3-километровия сектор сред Буховци и Белокопитово от автомагистрала " Хемус ". Цялата сума по контракт е 143.7 млн. лева с Данък добавена стойност.

" В момента нападаме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала " Хемус ". Всичко това се прави за младежите ", съобщи на 29 юли министър председателят Борисов по време на поредна ревизия на строящия се сектор от " Хемус " от частната компания.

Преди това той прегледа и по какъв начин върви градежът на газопровода " Балкански поток ". По същото време София се готви за общонационален митинг пред Министерския съвет, който стартира още в сряда по обед с блокиране на основни кръстовища. Протестиращи във Варна блокираха Аспаруховия мост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР