Мине не мине известно време и току софиянци изпищят от

...
Мине не мине известно време и току софиянци изпищят от
Коментари Харесай

Защо депутатите не решават проблемите на хората с монополистите?!

Мине не мине известно време и току софиянци изпищят от мощно ужилване в месечните сметки от " Топлофикация София ". Тогава кампанийно и стихийно незабавно се ангажират всички институции на бюджетна, т.е. на наша обща прехрана и запретват ръкави, само че не с цел да решат трайно проблемите на потребителите, а единствено малко да поговорят и... след това следва отново снишаване.

Така се случи и преди дни, когато столичани изпищяха от размерите на сметките си за април, набъбнали с по към 50-60 лв. по отношение на фишовете за топлото от предходните по-студени зимни месеци. Впрочем, би трябвало да признаем, че природата се смили над българите и тази зима не ни прати огромни студове, та множеството оцеляха откъм финансов колапс единствено за отоплението.
Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент както нормално незабавно реагира на гражданските несгоди и излезе с обществено мнение по тематиката. От КЕВР също дадоха обещание да ревизират защо иде тирада. А от самото сдружение в характерен неясен за елементарните хора жанр рекоха, че се " управляват от нормативната уредба ". Какво значи това, кой основава такива " уредби ", които хората не схващат, запитвам ръководителя на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов:



" Аз още от 2013 година насам подвигнах ръце от монополиста " Топлофикация София ", тъй като проумях, че с тях на глава не може да се излезе. Смятам, че това сдружение работи службарски, а не като бизнес организация. Общинските съветници им вършат някакви наредби, те си карат по тях и никак не ги интересуват връзките им с жителите.
Ние преди предлагахме да има конкуренция в тази област като се остави топлофикация да си е една фабрика за сила, а 5-6 доставчика да я търгуват като се състезават между тях за ползите на хората. Не ни одобриха предложенията, показани тук в този момент напълно накратко. По закон има опция да се записват компании и да станат търговци на топлинна сила, която да купуват от ТЕЦ-овете. Така може да е и с електрическата енергия, с водата, само че....

Депутатите могат да подобрят законодателството по този начин, че да е в интерес на хората. Но те желаят, тъй като това изисква изпитание, а те карат от ден за ден.

Също по този начин могат стремително да се вкарат уреди за отдалечено отчитане. Тъй като те са по-скъпи, предложихме 1/3 от цената им да се покрива от страната, 1/3 от сдружението и 1/3 от семействата. При отдалеченото отчитане има повече ред и изясненост.
Проблемът с кражбите на еленергия в жилищните блокове си стои. Ако комшията ти краде, той краде от теб, не от топлофикация и хората би трябвало един път вечно да проумеят това.
На сдружението в София никой към този момент не му има вяра и каквото и да предлага, все ще го одобряват на нож. Така си караме от 20 години насам и се сещаме за тези проблеми единствено като има мотив като в този момент. Както, когато някъде стане убийствена злополука, по-късно поставят " легнали служители на реда ". Но това не е политика. За нея би трябвало цялостна визия и доста работа, а в последните години нито на депутатите, нито на съветниците им се работи за ползите на жителите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР