Мине ли средата на август, неизбежно ни напада мисълта, че

...
Мине ли средата на август, неизбежно ни напада мисълта, че
Коментари Харесай

10 неща, които да направиш за себе си преди лятото да е приключило

Мине ли средата на август, неизбежно ни атакува мисълта, че лятото си отива. С нея идва и равносметката – починахме ли си най-малко малко, отидохме ли до мечтаната дестинация, обърнахме ли внимание на околните си и най-много – на себе си.

Лятото може би е най-весело, когато си дете и разполагаш с тримесечна почивка, само че истината е, че като възрастни имаме най-голяма потребност от най-малко толкоз време на мира. Предизвикателството обаче е в това да оползотворим отпуската качествено и то без да разполагаме с повече от месец в годината за задачата.

Често последните летни дни се трансформират във времето, когато се опитваме да извлечем най-вече наслаждение от оставащите лъчи и въодушевление. Все още не е късно да вземеш своята доза развлечение, в която основната роля е твоя. И с цел да го потвърдим, ето 10 неща, които да направиш за себе си преди лятото да е завършило.

1. Няколко глътки розе през почивните или делничните дни може да е отпускащо, само че с дегустациите на вино ще направиш прекарването си с обичаната напитка по-специално . Провери дали наоколо до обитаемото ти място има маза, която предлага сходни събития – срещат се такива за не повече от 20 лева куверт. Не не престават, колкото една екскурзия, само че ще те откъснат от у дома най-малко за половин ден.

 преди лятото да е завършило

2. Координирането с повечко другари е мъчно, само че в случай че пратиш общо известие до огромна част от тях, най-малко двама-трима ще несъмнено ще са свободни едно приятелско събиране в града или отвън него .

3. Независимо дали си напреднал(а) или до момента съвсем не си ходил(а) на походи, с изключение на тялото, те ще освежат и прояснят мозъка ти . Можеш даже да започнеш с разходки в града, които ще ти оказват помощ да преоткриеш непознати за теб елементи от него.

 преди лятото да е завършило

4. СПА процедурите са повече от глезотия – те имат здравословни изгоди, като понижаване на напрежението и възстановяване на кръвообращението. Затова идващия път, когато ти се доходи, не изпитвай скрупули, а си резервира час. Ако пък не си планирал(а) задоволително средства, разгледай уеб страниците, които оферират ваучери на понижени цени.

5. Твърде евентуално е с годините да слушаш музика онлайн по-рядко, само че концерт навън на обичания ти реализатор или група доста ще повдигне настроението ти , зареждайки те за дни напред.

 преди лятото да е завършило

6. Намирането на време за четене не е по никакъв начин елементарно от време на време, само че можеш да направиш място, като намалиш с 1-2 часа престоя си пред компютъра. Още по-приятно ще е да почетеш книга навън – да вземем за пример на терасата, на някоя скамейка или върху хамак.

7. Карането на колело с другар или обичания човек ще увеличи равнищата на ендорфина с помощта на физическата интензивност. Разберете се за едно кръгче вместо нормалната среща в кафене или ресторант.

 преди лятото да е завършило

8. Обикновено търсим избавление от жегите у дома, само че вечерята навън е едно от най-големите удоволствия през лятото (независимо дали е на балкона, в двора или външната част на ресторанта). Елиминирай заплахата от комари, като се въоръжиш с гел или спрей срещу насекомите.

9. Йогата постоянно оказва помощ при стрес или болки , само че е още по-приятна, когато е навън. Ако към този момент я практикуваш в парка, разнообрази, като се поинтересуваш какви други местоположения оферират локалните клубове по йога.

 преди лятото да е завършило

10. Може и да не вярваш, само че това си е просвета – през горещия сезон сме по-разположени към секс поради носенето на по-малко облекла и производството на повече серотонин в тялото, за което са виновни слънчевите лъчи. А и всеки заслужава малко по-различни полови прекарвания – не е наложително да сменяш половинката, дайте отмора на леглото и разнообразете местата.

– Инфо: edna.bg –
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР