Минавайки покрай сградата на РТС, участниците в протеста изрекоха обиди

...
Минавайки покрай сградата на РТС, участниците в протеста изрекоха обиди
Коментари Харесай

Революция В Сърбия! Народът Иска Да Линчува Президента, Нападнаха И Мвр! Нахлуват В Националната Телевизия!

Минавайки около постройката на РТС, участниците в митинга изрекоха обиди по адрес на малкия екран и нейното управление и обявиха, че ще се върнат.

Ситуацията пред президентството на Сърбия в този момент е спокойна. Протестиращите по-рано направиха жива верига към постройката на президентството, с цел да попречат на президента Александър Вучич да излезе от нея. След като стачкуващите потеглиха към полицейското ръководство, се разотиде и полицията. Движението по улицата пред президентството бе възобновено.

Малко след 16 часа локално време (17 часа българско) президентът Вучич излезе от президентството и си потегли със длъжностен автомобил, заяви още Танюг.

Арестите на протестиращи

Петима души бяха арестувани за нахлуването нощес в сръбската държавна телевизия РТС, съобщи Танюг.

Съдия Милан Маринович съобщи за организацията, че съдът е определил 30-дневен арест на 19-годишен юноша за нарушение на закона за публичния ред и мир по отношение на нахлуването в РТС. Той е бил наказан по бързата процедура за " смело и безобразно държание в група " и незабавно ще бъде изпратен в пандиза.

Още четирима души са арестувани за присъединяване в съботните митинги в РТС. Решение за тях се чака съдът да вземе по-късно през днешния ден.

Колона от няколко десетки протестиращи потеглиха към полицейския сектор, където се намират арестуваните. Лидерите на митинга приканват за освобождение на арестуваните.

Лидерът на Демократическата партия Зоран Лутовац прикани полицията да арестува уредниците, а не обособени лица. Задържаното 19-годишно момче е Павле Цвеич, който по думите на Лутовац не би стъпкал и мравка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР