Миналогодишният победител на рали Дакар Карлос Сайнц изпитва притеснения за

...
Миналогодишният победител на рали Дакар Карлос Сайнц изпитва притеснения за
Коментари Харесай

Карлос Сайнц не е уверен в бъгито на Mini за рали Дакар

Миналогодишният победител на рали Дакар Карлос Сайнц изпитва терзания за надеждността на бъгито на Mini, с което ще кара в рали маратона тази година. След отдръпването на Peugeot от най-трудното съревнование за човек и машина, Сайнц избра да отбрани купата си с Mini, които обаче приключиха работата си по новата машина малко преди старта на Дакар 2019.

Сайнц показа, че развиването на автомобила по отношение на юни, когато е провел първия си тест, до момента е голямо.

" Бих споделил, че имаме късмет. От първия ни тест през юни в Мароко до момента еволюцията на колата е голяма. Трябва да имаме едно мислено обаче защото тя е нова за рали средата и не има годините на развиване на Toyota. Това, което ме тормози, е надеждността. И това е по този начин не тъй като работата по машината е била малко, а тъй като тестванията не бяха задоволително ", показа Сайнц.

Въпреки че тазгодишното издание ще е с пет дни по-късо от миналогодишното и че ще се организира единствено в една страна – Перу – Сайнц чака то да бъде също толкоз с напрежение, колкото и в предходните издания.
Here is the X-raid MINI JCW team, getting ready for #Dakar2019
El equipo X-raid MINI JCW team se prepara para el #Dakar2019
@s_peterhansel
@CSainz_oficial
@cyrildespres @XraidTeam @redbullmotors #Dakar pic.twitter.com/buGXk5gzGz
— DAKAR RALLY (@dakar) October 2, 2018
" Очаквам под напрежение и комплициран Дакар. Ще има доста дюни. Един 300-километров стадий ще ни отнеме към пет часа. Стресът ще е огромен, а опциите за неточности – доста. До последния километър никой няма да може да си отдъхне. Ако имаш 20-инутна преднина в последния ден, не е несъмнено, че ще успееш да финишираш първи ", добави Сайнц.

В тима на X-raid Mini съотборници на Сайнц още веднъж ще бъдат Сирил Депре и Стефан Петерханзел.

Снимка: Red Bull Content Pool
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР