Миналогодишната надпревара в Доха даде началото на невероятната серия от

...
Миналогодишната надпревара в Доха даде началото на невероятната серия от
Коментари Харесай

Звездна селекция в Доха: Рибакина и три бивши номер едно ще са квалификантки

Миналогодишната конкуренция в Доха даде началото на невероятната серия от 37 следващи победи на Ига Швьонтек, която завоюва трофея в столицата на Катар и след това завоюва още пет трофеи. Традиционно пък конкуренциите в Близкия изток провокират сериозен интерес от най-хубавите тенисистки, тъй като наградните фондове са извънредно примамливи.

Този сезон обаче надпреварата в Доха ще бъде намалено в WTA 500 шампионат, a шампионката ще може да прибави " едвам " 120 хиляди $ към банковата си сметка, което е близо 3 пъти по-малко от предлаганата сума през 2022-ра. Изглежда тези условия по никакъв метод не са повлияли на топ състезателките и Арина Сабаленка ще бъде единствената отсъстваща измежду първите 20 на света.

Любопитна детайлност е, че Елена Рибакина не можа да попадне непосредствено в главната скица, тъй като е била 25-та в международната класация, когато е подала поръчката си за присъединяване и сега финалистката от Аустрелиън Оупън заема позицията на топ сложена в пресявките.

Подобна е ориста и на друга от героините в Мелбърн, а точно Виктория Азаренка, защото тогавашната номер едно също беше надалеч по-назад от сегашната си 16-та позиция, когато беше направен предварителния лист на надпреварата.

В пресявките също по този начин ще се включат редица шампионки от Шлема, измежду които са Бианка Андрееску, Барбора Крейчикова, Гарбинье Мугуруса, както и някогашната лидерка в ранглистата на WTA - Каролина Плишкова.

Разбира се, то уредниците имат цели 4 предложения за разпределяне и част от тези тенисистки няма да би трябвало да минават през квалификациите, а това са положителни вести за нашата Виктория Томова, която все още е трета запаса за място в пресявките.

I’m SCREAMINGGGG
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР