Миналият уикенд в парка Толиати по случай 50-годишнината от Първата

...
Миналият уикенд в парка Толиати по случай 50-годишнината от Първата
Коментари Харесай

Издигнаха паметник на ВАЗ-2101

Миналият уикенд в парка Толиати по случай 50-годишнината от Първата кола беше открит монумент на автомобила ВАЗ-2101 - първият Жигули, който напуща поточната линия. Автори на плана станаха запалянковци от клуб Lada History.

Инсталацията включва тъкмо копие на първия ВАЗ-2101, който се появява на бял свят на 19 април 1970 година. Твърди се, че автомобилът е изработен според документите на Волжкия авто цех с истински италиански и руски елементи от остарели коли.
 Издигнаха монумент на ВАЗ-2101 (Жигули)

„ Трябва да кажа незабавно, че тази кола не е в придвижване, само че е цялостно копие на тази, която се излиза от поточната линия преди 50 години. Тя е съединена от аварийни елементи, които са били употребявани през първата година на произвеждане, а корпусът е изработен в цвят " морска вълна ". Опитахме се да пресъздадем този исторически миг и външния тип на автомобила, доколкото е допустимо “, споделя Сергей Диогрик, от LADA History club.

Ще напомним, че ВАЗ-2101 се създава от 1970 до 1988 година. Общо са създадени към 4.85 милиона автомобила във всички модификации. Машината е инсталирана в стъклен " куб ", над нея има устройство, наподобяващо поточната линия.
 Издигнаха монумент на ВАЗ-2101 (Жигули)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР