Миналият сезон се оказа пълен провал за Реал (Мадрид), след

...
Миналият сезон се оказа пълен провал за Реал (Мадрид), след
Коментари Харесай

"Реал" отчете ръст на приходите от 23 процента

Миналият сезон се оказа цялостен неуспех за " Реал " (Мадрид), откакто клубът остана без никакви трофей, а се раздели и с огромната си звезда Кристиано Роналдо. Въпреки това на " Сантяго Бернабеу " се оправят повече от добре във финансово отношение, откакто регистрираха растеж на приходите за финансовата 2018-19 година.

Увеличението е с 23.1% и е равно на 38.4 милиона евро.

От " Реал " прибавят, че в приходите не са включени сумите, получени от прехвърляния.

Приходите са на стойност 757.3 милиона евро. Всичко това се случва, в случай че " Реал " претърпя неуспех в Шампионската лига и отпадна още на осминафиналите, откакто в предходните три сезона печелеше оценката.

Печалбата на клуба преди изплащането на налозите е 53.5 милиона евро, до момента в който наличните средства в касата на " Реал " са над 150 милиона евро. Пълните финансови резултати ще бъдат оповестени на общото заседание на акционерите, което е свикано за 15 септември.

През предишното лято " Реал " продаде Кристиано Роналдо в " Ювентус " за над 100 милиона.

Междувременно в изнесените първични резултати от клуба оповестяват, че предвиждат през 2019-20 приходите да се усилят до 822 милиона евро. Това се дължи на нови спонсорски контракти, както и на усъвършенствания договор за систематизиране на средствата от телевизионни права в Ла Лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР