Миналият петък Корентен Муте загуби от Ибинг Ву в последния

...
Миналият петък Корентен Муте загуби от Ибинг Ву в последния
Коментари Харесай

Корентен Муте – „щастливият губещ“ във втората седмица на US Open


Миналият петък Корентен Муте загуби от Ибинг Ву в последния кръг на квалификациите на US Open и по този начин се елементарни с очакванията си за място в главната скица. Но единствено за малко. 8 дни по-късно Муте е осминафиналист в Ню Йорк.

Оттеглянето преди шампионата на Новак Джокович и Уго Делиен освободи две позиции за „ щастливи губещи “ и шансът се усмихна точно на французина, който е №112 в международната класация.

Той попадна в главната скица и се възползва по допустимо най-хубавия метод от предоставения му късмет. В първи кръг Муте водеше с 2-0 сета на Стан Вавринка, когато трикратният първенец от Големия шлем се отдръпна. Последва нов влиятелен триумф – в четири сета бе надвит поставеният под №21 Ботик ван де Зандсхулп. За да се стигне до конфликт в трети кръг с Педро Качин, който бе надвит след 6-3, 4-6, 6-2, 7-5.

По този метод Муте се трансформира в първия „ благополучен губещ “, достигнал до втората седмица на шампионат от Шлема, от 2014-а насам. Тогава на Australian Open това прави неговия съотечественик Стефан Робер.

В последните три десетилетия има още едвам два такива случая – Дик Норман на Уимбълдън 1995 и Давид Гофен на Ролан Гарос 2012.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР