Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, съобщи климатичната

...
Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, съобщи климатичната
Коментари Харесай

Преживяхме най-топлия февруари, откакто водим стаитстика

Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, заяви климатичната работа на Европейски Съюз, съобщи Би Би Си, представена от БНР.

Февруари е бил най-топлият в актуалната история на човечеството.

По този метод се удължава серията месечни върхове до девет следващи.

През всеки месец от юни 2023 година насам се следят нови температурни върхове за съответното време от годината. Морската повърхнина на света е най-горещата в историята, а ледът в Антарктика още веднъж доближи рисково ниски равнища.

По данни на синоптиците междинната температура на въздуха през февруари е била 13,54 градуса по Целзий, което е нарастване с 0,81 градуса от междинната температура през втория месец от годината в интервала от 1991 до 2020 година и с 0,12 градуса повече от междинната температура през февруари 2016 година, когато за последно беше строшен върхът.

Февруари 2024 година е бил с към 1,77 градуса по Целзий по-топъл от " прединдустриалните " времена - преди хората да стартират да изгарят огромни количества изкопаеми горива, разяснява службата на Европейски Съюз за изменението на климата " Коперник "

Температурите към момента се покачват от метеорологичното събитие " Ел Ниньо " в Тихия океан, само че главният мотор за повишението на температурата в света е човешката активност.

Концентрациите на въглероден диоксид са на най-високото си равнище от два милиона години насам, заяви климатичната работа на Организация на обединените нации, и още веднъж са се нараснали с съвсем рекордни равнища през последната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР