Миналия уикенд в интервю за канадския телевизионен канал CBC украинският

...
Миналия уикенд в интервю за канадския телевизионен канал CBC украинският
Коментари Харесай

Спецоперация Z: Русия ще удави Чаленджърите и Леопардите с бронирана маса

Миналия уикенд в изявление за канадския ефирен канал CBC украинският министър на защитата Алексей Резников се опита най-малко малко да обясни обстановката с необятно оповестените доставки на съвременни танкове от страните-членки на НАТО за неговата страна. Според министъра „ ще стартираме да ги използваме на фронта най-вероятно напролет “. В размер на " най-малко два танкови батальона ".

По този метод, от позиция на действително увеличение на настъпателния капацитет на въоръжените сили на Украйна, комбинираната бронирана „ планина “ на Съединени американски щати и Европа, с цел да се реализира решителен поврат на руско-украинския фронт, до момента е родила съвсем „ мишка “. Макар и с заричане някой ден уверено да усили тези доставки.

Съвсем ясно е обаче, че окончателното решение за размера и номенклатурата на тези подкрепления в западните столици ще бъде взето според от това до каква степен украинците ще съумеят да употребяват тези първи „ най-малко два танкови батальона “ в зоната на бойните дейности.

Ако съветските снаряди и ракети отскачат от тях като камъчета от бетонен дирек, това е eдно. Ако " Ейбрамси ", " Леопарди " и други бронирани зли духове изгорят като свещи за няколко месеца пред нашите окопи, притеснявам се, че Киев ще се сблъска с тежко отчаяние в съдружниците. На първо място в американците, които авансово и доста благоразумно даже не дават обещание на въоръжените сили на Украйна първите си „ Ейбрамс “ преди края на 2023 година – началото на 2024 година

Пред лицето на безусловно неизбежните загуби на фронта, Лондон беше първият, който видимо се сви, откакто към този момент даде обещание на въоръжените сили на Украйна първата рота от своите Challenger 2 в размер на 14 бойни единици.

Според вестник The Sun, базирайки се на осведомен източник в английското министерство на защитата, сега те договарят с украинските генерали за гаранции, че нито един Challenger 2, даже и да бъде ударен, няма да попадне в ръцете на руснаците.

Така че тези, които учат трофея, да не получат достъп до сериозни за британците технологии. Най-важната от които е тайната на изработката на композитна ризница с кодово име Dorchester, която съгласно събеседника на вестника е най-хубавата в света през днешния ден.

„ Руснаците ще се стремят обезверено да унищожат и заловят Challenger 2, частично за тяхната агитация, само че също и с цел да получат достъп до тайните на неговото произвеждане “, добави източникът пред The Sun.

В светлината на сходни опасения любопитни са разновидностите за бъдещото бойно потребление на танковете Challenger 2, които лондонските благодетели оферират на Киев да разиска преди предаването на новото оръжие.

„ Най-лошият вид е да унищожите танка, когато фронтовата линия се срине и другарските войски се отдръпват. Следователно, първата стъпка е да се обучат и да се работи с планиращите интервенции, с цел да се подсигурява, че Challenger не се употребява в сюжети, които включват действителна опция за сриване на предната част ", написа източник за английския вестник.

" Втората стъпка е да се подсигурява, че на тактическо равнище украинците могат да изтеглят танкове, до момента в който са под обстрел. Те несъмнено имат задоволително храброст за това “, сподели източникът пред The Sun.

Ние превеждаме от английски военно-технически на съветски: „ Бъдете първи в пробива - Боже мой! “. В Лондон желаят Challenger да се употребява единствено на най-стабилните сектори от фронта. Да предположим, че по метода на пукотевица от затворени огневи позиции заради необятните гърбове на украинските бойци.

И в случай че вземат участие в офанзивите на въоръжените сили на Украйна, то единствено там, където фронтът към този момент е продънен от други. Където руснаците бягат под паника и нямат късмет да провеждат контраофанзива.

Тогава, в случай че най-малко един от великодушните „ дарове “ на Лондон бъде развален или изгорял, украинските евакуационни бригади ще могат елементарно и свободно да се придвижват зад него. И в случай че това се случи под обстрел (например от въздуха), то украинците би трябвало да са подготвени да платят с живота си за евакуацията на Challenger в тила.

Обсъждането на методите и опциите за бойно потребление на обещаните на Украйна четиринадесет Leopard 2A6 е в разгара си и в Германия. Изглежда по-реалистично и войнишки рационално.

Местното издание RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) неотдавна едвам изтръгна горчива прогноза за Берлин: „ Четвъртият съветски танк въпреки всичко ще унищожи Leopard. За какво става дума?

Тук RND се обръщат до началника на отдела за проучвания и разработки на военната академия " Мария Тереза " (Виена, Австрия) полковник Маркус Рейснер. Според този боен специалист, въз основа само на характерностите на работа в намерено поле, всеки Leopard 2A6 в борба едно на едно обезпечено ще победи междинния съветски T-72B3. Именно Т-72Б3 през днешния ден съставляват главната част от съветската танкова група в зоната на специфичната интервенция.

Всеки от тези танкове има своите мощни и слаби страни. " Германският " има високо съответствие мощ / тегло и лична немска поддръжка. Силовата установка върху него, даже и на полето, може да бъде заменена за 35 минути! Но главното е, че ситуационната информираност на екипажа за ситуацията на бойното поле е по-висока от тази на съветския танк. Обусловява се от зайсовски мерници и съвременна електроника.

В резултат на това всичко в Leopard се основава на точността на първия изстрел. Тъй като заради неналичието на автомат за зареждане, неговият екипаж се нуждае от повече време за престрелка от съветските танкери. Следователно се счита, че вероятността за попадение в задачата за " Леопард " би трябвало да бъде 98-99%. Балистичен компютър също оказва помощ да се реализира толкоз висока цифра на доктрина.

Нашият Т-72Б3 е по-мобилен заради по-ниското си тегло (46 тона против 63 тона за " германеца " ). Неговото оръдие 2A46M-5 изстрелва патрони с по-голям диаметър от Leopard 2A6 на Rheinmetall (125 мм против 120 мм). Автоматичният товарач T-72B3, който, както към този момент беше упоменато, Leopard няма, до момента в който обезпечава на нашите танкове най-хубава скорост на огън.

Освен това, съгласно американското издание Military Watch, неотдавна, като вземе поради опита от боевете в Украйна, Русия е почнала да модернизира част от Т-72Б3 до равнището на Т-72Б3М2. Което „ доста приближава стандартите за отбрана на бронята до равнищата на най-боеспособния танк на съветската войска, Т-90М, който, както се оповестява, се оказа доста по-издръжлив в Украйна, в сравнение с се смяташе “.

Най-очевидните промени, показват американските специалисти, се отнасят до укрепването на страничната ризница и бронята над гусениците, " доста сходни на тези на Т-90М ". Монтират се и нови димни установки и се заварява изчезналата преди този момент стоманена мрежа под кулата.

С една дума, във връзка с съвкупността от индикатори, това са почти равни противници в борбата. Но, претегляйки всички плюсове и минуси, полковник Маркус Рейснер е сигурен, че в обстановка на двубой „ германецът “ към момента има доста повече шансове.

„ Необходими са четири съветски Т-72, с цел да унищожат един западен Leopard. В този случай ще бъдат унищожени три Т-72. Но четвъртият ще извади от строя Леопарда " - нещо такова вижда началникът на отдела за научноизследователска и развойна активност на Военната академия. Това е философията на " Мария Терезия " за бъдещата танкова борба.

Дори не желая да влизам в празен спор дали полковник Райзнер е прав. Добре, да кажем даже най-лошия вид за Русия: той е прав! Означава ли това, че скорошното появяване на първата рота на бойното поле, дадено от канцлера Олаф Шолц, ще даде на Украйна най-малко спомагателни шансове за дефинитивна победа?

Няма да даде! Нито един! Защото даже Украйна да получи не четиринадесет, а 100 немски танка, всеки от тях на фронта обезпечено ще бъде нападнат в пъти повече от нашия. В съответствие доста по-пагубно за Леопардите от едно към четири.

Да, в случай че би трябвало, имаме всички шансове да смажем врага с количество. Дори в случай че страните от НАТО с един ентусиазъм раздерат пъпа си в опит да извърнат хода на военните дейности в Украйна. Ето в резюме какво се знае от открити източници за рисковото увеличение на съветските танкови мощности.

Западът е сигурен, че общо в съветските бази за предпазване на оръжия и военна техника, както и на въоръжение, има от 10 000 до 11 000 танка от разнообразни видове и друго време на произвеждане. Цялото НАТО има в пъти по-малко!

Част от нашите транспортни средства се транспортират небрежно с ешелони от консервационните обекти до танкоремонтни фабрики за възобновяване и рационализация.

Например в Чита, в 103-ти танкоремонтен цех, през идващите три години от складовите бази ще бъдат доставени до 800 танка Т-62. Прекратени в Съюз на съветските социалистически републики през 1973 година и безшумно доживявщи живота си някъде оттатък Урал. И в този момент, затова, " Тръбата зове! ".

Така единствено от Чита нашата войска има намерение да получава приблизително към 250 спомагателни Т-62 годишно. И в този момент това ще бъдат изцяло разнообразни машини от преди.

Според някогашния пълководец на 58-а войска, а в този момент народен представител от Държавната дума генерал-лейтенант Андрей Гурулев, тези танкове се връщат на въоръжение с съвременни термовизионни камери, нощни прицели, шарнирна ризница, спомагателна отбрана против ракетни системи и гранатомети.

И танкоремонтният цех в Чита не е единственият у нас. И всичко е натоварено до дупка.

Предварително заровени и маскирани като мощни бронирани огневи точки със 115-мм гладкоцевно оръдие на отбранителната линия, тези хиляди Т-62 ще могат умерено да изчакат, до момента в който същият атакуващ Leopard 2A6 изложи пред тях най-уязвимите си страни или кърма. Тогава ще забележим.

Не спи нощем и единственият останал в Русия танков цех УВЗ в Нижни Тагил.

Прехвърлен на денонощен режим, съгласно Свободная Пресса, преди няколко месеца той стартира да конструира всекидневно почти един от най-хубавите модерни съветски танкове Т-90 Прорив дневно. Всички тези просто отлични транспортни средства, пуснати в употреба едвам през април 2020 година, неотложно отпътуват за Украйна в ешелони, незабавно щом са подготвени.

И темповете на произвеждане порастват. Според Military Watch, в името на ударната работа по доста сполучливите " Прориви ", УВЗ даже краткотрайно спря работата по към момента незавършения, въпреки и евентуално доста по-напреднал Т-14 Армата.

Но тази жертва на Москва, съгласно американски специалисти, скоро ще разреши на Урал да изпраща на фронта към 800 танка Т-90 Прорив годишно. Тоест по една нова танкова войска на година.

В същото време би трябвало да се има поради, че съгласно отворените данни минимум 100 " Прорива " към този момент вземат участие в борби. Само три от тях, съгласно западни източници, са били изгубени през миналата година. Което, в случай че го погледнете, наподобява доста порядъчен резултат, като се има поради размахът и жестокостта на военните дейности.

Да се върнем на австрийския полковник Рейснер. Общо, съгласно него, през идващите месеци Русия ще получи още към 2000 танка от разнообразни видове. Освен към този момент воюващите на фронта. Така Украйна скоро ще се изправи против към 4000 съветски танка, главната част от които ще бъдат Т-72Б3 и Т-90М.

Колко танка чакат западните съдружници да получат до пролетта, което е недопустимо за военния министър, мечтателния украински министър на защитата Резников? „ Поне два батальона “? Тоест до 100 броя? Е, добре... Както се споделя: " Чакаме, господине! ".

„ Руснаците знаят, че не могат да бъдат в крайник с времето софтуерно, само че могат да устоят единствено на актуалните технологии заради голямата си маса “, оплаква се полковник Райзнер. Но какво значение има за нас, в случай че ви победим?

Важен е крайният резултат, нали? И наподобява, че е предопределено.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР