Миналия уикенд полицията арестува над 1000 души в Париж, а

...
Миналия уикенд полицията арестува над 1000 души в Париж, а
Коментари Харесай

Париж Се Готви За Нови Ексцесии През Уикенда!

Миналия уикенд полицията арестува над 1000 души в Париж, а 135 души бяха ранени, в това число 17 служители на реда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Шести участник в митингите на " жълтите жилетки " почина тази седмица, откакто беше блъснат от камион на издигната от протестиращите укрепление.

Въпреки апелите на управляващите към " жълтите жилетки " да прекратят протестните дейности придвижването, разтърсващо страната, не демонстрира признаци да отслабва.

" Миналата седмица значително успяхме да се оправим с жълтите жилетки, само че станахме очевидци и на погроми и грабежи, осъществявани от нарушители. Целта ни ще е да упражним по-сериозен надзор в това отношение ", съобщи шефът на парижката полиция.

В опит да снижи напрежението в страната, френският президент Еманюел Макрон призна, че частично е виновен за гнева зад антиправителствените митинги. Той огласи редица ограничения за възстановяване на покупателната дарба на френските служащи, само че отхвърли да възвърне налога върху благосъстоянието.

Много протестиращи показаха отчаяние от ограниченията, а някои профсъюзи приканват за стачки в страната.

" Най-доброто средство е да се стачкува ", съобщи Филип Мартинез, лидер на синдиката Обща конфедерация на труда. " В тази страна има неравноправие и би трябвало да накараме шефовете на огромни компании да заплащат ", добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР