Миналия понеделник Apple обяви нова функция по време на WWDC,

...
Миналия понеделник Apple обяви нова функция по време на WWDC,
Коментари Харесай

Android TV 14 ще копира една от функциите, представени на WWDC 2023 на Apple

Миналия понеделник Apple разгласи нова функционалност по време на WWDC, което притегли вниманието на мнозина. Става дума за прибавянето на FaceTime в tvOS 17 и Apple TV 4K. Само 3 дни по-късно наподобява, че Гугъл върви по стъпките на съперника си. От компанията направиха известие, което е доста сходно и също толкоз забавно.

Според журналистът Мишаал Рахман, първата бета версия на идната операционна система за тв приемници на Гугъл – Android TV 14 ще поддържа телефонни диалози, тъкмо както неотдавна разгласи Apple на WWDC. Това значи, че в случай че разполагате с тв приемник, съчетаем с операционната система на Гугъл, скоро ще можете да получавате позвънявания на тв приемника си.

Рахман, който пръв заяви, че първата бета версия на Android TV 14 ще включва вести за повиквания, изяснява, че потребителите ще виждат тези вести единствено когато влязат в профила си. Освен това потребителите ще могат да дават отговор на тези повиквания от приложение, което е съвместимо с тази функционалност.

Освен поддръжката на телефонни позвънявания, бета версията на Android TV 14 идва и с други нови функционалности, които усъвършенстват нейната функционалност. Такива са да вземем за пример контролът на HDR, функционалностите за ръководство на зареждането и по-доброто ръководство на аудиоустройствата. Рахман удостоверява тези функционалности в собствен пост в Twitter. Той изяснява, че операционната система ще разполага с настройка за качество на изображението, която разрешава на потребителите да получат достъп до избрани HDR или SDR формати.

Освен това новата система ще разполага с режим на зареждане, който може да се контролира на невисок, сдържан, висок или без ограничавания. Това разрешава на потребителите последователно да лимитират мрежовите функционалности. Android TV 14 също по този начин ще демонстрира наличните слушалки и Bluetooth аудио устройства.

Като цяло, тази нова операционна система доста нови функционалности, само че най-интересната от тях безспорно е опцията да получавате позвънявания на тв приемника си. Ако всичко върви безпрепятствено, скоро ще можете да отговаряте на телефонните си позвънявания без да се постанова да ставате от дивана си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР