Миналия месец във водещата новинарска програма на Би Би Си,

...
Миналия месец във водещата новинарска програма на Би Би Си,
Коментари Харесай

Цензурата е решаващо допълнение към геноцида

Миналия месец във водещата новинарска стратегия на Би Би Си, Newsnight, създателят и публицист Хауърд Ерик Джейкъбсън се оплака, че английската социална телевизия е показвала прекалено много изображения на палестинските премеждия през Газа. Той добави, че като предава по малкия екран палестинското страдалчество по този метод, BBC „ взема страна “ и че въпреки да е „ агонизиращо да види какво се случва… има аргументи за това “.

И това надали беше първият израз на това възприятие. Няколко седмици преди този момент в платформата за професионална мрежа LinkedIn се организира полемика по отношение на това дали на уеб страницата има „ прекалено много изявления за Израел/Палестина “ и дали това би трябвало да се промени. Мнозина дадоха отговор, че би трябвало – желаеха хората да спрат да приказват за гладни, бомбардирани и заровени под руините палестинци.

Може да наподобява необичайно, че хора като Джейкъбсън признават големите равнища на страдалчество в Газа, само че в това време изискват светът да чува по-малко за то...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР