Миналия месец Тръс отмени мораториума върху фракинга в Англия, въведен

...
Миналия месец Тръс отмени мораториума върху фракинга в Англия, въведен
Коментари Харесай

Активисти от Грийнпийс прекъснаха речта на Лиз Тръс на партийна конференция

Миналия месец Тръс анулира мораториума върху фракинга в Англия, въведен през 2019 година

Протестиращи от " Грийнпийс " прекъснаха за малко речта на английския министър-председателЛиз Тръс на днешната конференция на ръководещата Консервативна партия. Те издигнаха афиш и скандираха възгласи, преди защитата да ги изведе, оповестиха от.

Двама протестиращи, които се намираха измежду аудиторията в залата на конференцията в Бирмингам, се изправиха и издигнаха жълт афиш, на който пишеше " Кой е дал своя вот за това? ", изпод с емблемата на " Грийнпийс ". Това стана, до момента в който Тръс говореше на трибуната. Тя прекъсна речта си, а протестиращите започнаха да скандират възгласи като " Кой е дал своя вот за фракинг? "

Охраната взе плаката им и ги изведе на фона на освирквания от присъстващите в залата. Прекъсването продължи към минута.

Тръс се засмя и продължи да приказва, разяснявайки по следния метод създалата се обстановка: " По-нататък в речта си, другари, ще приказвам за обединението срещу растежа. Но май представителите ѝ малко подраниха ".

В Туитър " Грийнпийс " удостовери, че деятели на придвижването са прекъснали речта на Тръс, " с цел да осъдят пренебрегването от нейна страна на обещанията в предизборната стратегия на партията от 2019 година "

" Премиерът прави завой на 180 градуса по въпроса за фракинга и дейностите за запазване на климата и околната среда ", се споделя в позицията на природозащитната организация.

Миналия месец Тръс анулира мораториума върху фракинга в Англия, въведен през 2019 година. Тогава тя обоснова решението си с думите, че енергийните доставки са " безспорен приоритет ".

Много общини, депутати и природозащитни организации се опълчват на този метод на рандеман на енергоизточници от земните глъбини. Тръс съобщи, че фракинг ще има единствено на местата, където има поддръжка за това от локалните общности.

В днешната си тирада тя уточни, че във Англия се е сформирала коалиция срещу икономическия напредък, която включва профсъюзите и Лейбъристката партия и чиято цел е да попречи на благополучието на страната.

" Няма да разреша на обединението " Антирастеж " да задържа развиването ни ", сподели тя на партийната конференция.

Тръс добави, че Англия в никакъв случай повече няма да зависи от властнически режими за снабдяването на Обединеното кралство с евтини артикули и енергоносители.

" Изправени сме пред световна рецесия, тъй като западните страни не поставиха задоволително старания. Бяхме прекомерно меки, не отделяхме задоволително средства за защита. Попаднахме според от властнически режими, доставящи ни евтина сила и артикули ", добави тя. " Не се противопоставихме на Русия задоволително бързо, само че ще създадем по този начин, че това в никакъв случай повече да не се повтаря. "

Тръс се обърна към делегатите на конференцията с думите, че тя се организира в сложни за Англия времена, в изискванията на пандемията, войната в Украйна и гибелта на най-дълго управлявалия английски монарх кралица Елизабет Втора. 

Партийният конгрес на торите се очакваше да бъде миг на персонален успех за Тръс след идването ѝ на власт на 6 септември. Но вместо това конференцията се трансформира в неин призрачен сън, откакто оповестената от нея нова икономическа политика провокира рецесия на доверието измежду вложителите.

Опитът ѝ да понижи налози в размер на 45 милиарда лири и да увеличи внезапно задлъжнялостта на Англия провокира разтърсвания на финансовите пазари и породи опасения, че това може да сложи партията пред провал на идващите избори.

Така Тръс беше принудена да смекчи в забележителна степен курса на данъчната си политика, а след това бе атакувана в Народното събрание от депутати и министри по други политически въпроси.

Всички тези събития в лагера на торите внезапно се различаваха от дисциплинираността, което се демонстрираше на партийната конференция предходната седмица на опозиционната Лейбъристка партия, която има отчетлива преднина пред консерваторите в социологическите изследвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР