Миналия месец продажбите на Volkswagen AG са преминали границата от

...
Миналия месец продажбите на Volkswagen AG са преминали границата от
Коментари Харесай

Volkswagen чупи рекорди по продажби

Миналия месец продажбите на Volkswagen AG са минали границата от 1 млн. бройки за пръв път в историята на концерна. През септември марките в състава му са съумели да пласират 1.01 млн. коли, с 6.6% повече от предходната година. Резултатът за първите девет месеца от началото на 2017-а пък доближава 7 806 600 автомобила, с 2.6% повече от аналогичния интервал през 2016-а.



Най-съществена роля за рекордните продажби продължава да играе китайският пазар. През септември в Азиатско-тихоокеанския район са купени 436 700 автомобила на VAG, растеж с 6.1% в съпоставяне със същия месец предходната година. 406 500 от тях са продадени в Китай. Увеличението се дължи на интереса към новите модели на концерна Volkswagen Teramont, Tiguan, Audi A4L и Skoda Kodiaq.

Продажбите на Стария континент резервират постоянния си растеж. Миналия месец европейците са купили 404 500 автомобила от другите марки на VW. Най-чувствително нарастване от 13.8% бележат продажбите в Централна и Източна Европа, а в международен мащаб - в Южна Америка (+68.4%).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР