Миналия месец Nvidia обяви, че ще намали значително хеш скоростта

...
Миналия месец Nvidia обяви, че ще намали значително хеш скоростта
Коментари Харесай

Nvidia потвърди, че инцидентно е отключила RTX 3060 за добив на Ethereum

Миналия месец Nvidia разгласи, че ще понижи доста хеш скоростта за рандеман на криптовалути на новата си видеокарта RTX 3060. Специално създадена софтуерна система трябваше да направи RTX 3060 нежелана от крипто майнърите, защото заради продължителния засилен интерес към добива на криптовалути след фрапантните скокове в цената през последните месеци, все по-рядко видеокартите доближават до елементарните крайни консуматори. Сега от компанията обаче потвърдиха, че инцидентно са позволили неточност в драйверите на видео картата RTX 3060 и не са съумели да вкарат плануваните ограничавания за крипто рандеман.

„ Драйверите, които са се популяризирали за разработчици по нехайство включват код, който в действителност е употребен само за вътрешни разработки, който отстранява рестриктивните мерки на хеш скоростта за рандеман на криптовалута на RTX 3060 в някои конфигурации “, сподели представител на Nvidia в изказване пред The Verge, известявайки, че тези драйвери към този момент са отстранени.

Докато Nvidia към този момент е премахнала драйвера, джинът е излязъл от бутилката. Най-новият 470.05 бета драйвер на Nvidia автоматизирано отключва продуктивността на картите RTX 3060, като покачва скоростта за рандеман на криптовалута. Файловете на драйвера могат да бъдат открити елементарно онлайн и Nvidia няма да може да попречи на притежателите на RTX 3060 карти да продължат да употребяват този драйвер в бъдеще.

Nvidia в началото ограничи продуктивността за копаене на RTX 3060 в опит да отклони криптомайнерите от изкупуването на картите и основаването на сериозен пазарен недостиг, който попречва елементарните консуматори да се доберат до тях. Производителят на графични карти изглеждаше убеден, че рестриктивните мерки, които вкарва, не могат да бъдат заобиколени или преборени по някакъв метод, даже потвърждавайки, че това не е просто драйвер, който лимитира продуктивността. „ Това не е нещо като драйвер, а има много постоянна връзка сред драйвера, графичния микропроцесор на RTX 3060 и BIOS фърмуера, което предотвратява опцията за унищожаване на ограничаването в продуктивността за рандеман на криптовалута “, съобщи Брайън Дел Рицо, началник на световните връзки на Nvidia предишния месец.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР