Миналия месец компанията каза, че китайската полиция разследва председателя на

...
Миналия месец компанията каза, че китайската полиция разследва председателя на
Коментари Харесай

Китайският разработчик Evergrande рискува да бъде ликвидиран, ако кредиторите наложат вето върху плана му за справяне с огромни дългове

Миналия месец компанията сподели, че китайската полиция проверява ръководителя на Evergrande, Хуи Ка Ян, за неуточнени хипотетични закононарушения в последната спънка пред напъните на компанията да позволи финансовите си проблеми.

Върховният съд на Хонконг няколко пъти отсрочи чуването по отношение на евентуалната разпродажба на Evergrande. Съдия Линда Чан сподели през октомври, че чуването в понеделник ще бъде последното, преди да бъде постановено решение.

Evergrande може да бъде подредено да се ликвидира, в случай че проектът бъде отритнат от кредиторите.

През септември Evergrande се отхвърли от първичния си проект за преструктуриране на дълга, откакто управляващите му не разрешиха да издава нови доларови облигации, което беше основна част от проекта му.

Компанията за първи път не извърши финансовите си отговорности през 2021 година, малко повече от година откакто Пекин ограничи отпущането на заеми на строителни бизнесмени в опит да охлади заможен балон.

Evergrande е един от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР