Миналия месец френският сенат - горната камара на парламента -

...
Миналия месец френският сенат - горната камара на парламента -
Коментари Харесай

Критики срещу нов френски закон за забрана на хиджаба за деца

Миналия месец френският сенат - горната камара на Народното събрание - гласоподава в поддръжка на възбраната на децата да носят ислямските покривала, съобщи Юро нюз.

Съгласно законовите промени майките също ще бъдат възпрепятствани да носят хиджаб , когато съпровождат децата си до учебно заведение или до спортни занимания.

Предложението би трябвало да бъде утвърдено от Националното заседание на Франция преди да влезе в действие.

През 2010 година Франция бе първата западна страна, която забрани общественото носене на бурки (наметала, покриващи главата и част от лицето), а носенето на хиджаби и забрадки отдавна е тематика за спор в страната.

Идеята за новия закон идва, когато Франция се пробва да вкара по този начин наречения закон за „ антисепаратизъм “, който има за цел да укрепи светските полезности на страната.

Президентът Еманюел Макрон по-рано изрази убеждението си, че хиджабът не е в сходство с френските обичаи, а възбраната му ще даде спомагателна независимост на дамите.

Новият закон ще забрани всеки видим набожен знак или дреха, който служи за намаление на обществения статус на дамата по отношение на мъжа.

С този си ход, френското държавно управление провокира интернационално отвращение в обществените мрежи под хаштага #HandsOffMyHijab. Множество консуматори смятат, че законът предизвика неравното отнасяне на малцинственото мюсюлманско население в страната.

В профила си в обществената мрежа „ Инстаграм “, олимпийската спортистка Ибтихай Мухаммад показа в обява, че „ Ислямофобията във Франция се задълбочава “.

Сомалийският инфлуенсър Рауда Мохамед съобщи пред „ Юро нюз “, че препоръчаният законопроект лишава свободата на религията им.

" Никой не взема поради по какъв начин това ще се отрази на живота ни, ние ще би трябвало непрекъснато да плащаме цената за това. ", добави Мохамед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР