Миналата сряда с решение на МС се одобри позиция на

...
Миналата сряда с решение на МС се одобри позиция на
Коментари Харесай

Асен Василев отговори на ГЕРБ: Пълни глупости и лъжи!

Миналата сряда с решение на Министерски съвет се утвърди позиция на България по отношение на желанието на огромните страни да наложат данъчна ставка за компании с съответни обороти. На неспециализиран език значи, че, в случай че непозната компания има оборот в България над 750 млн. евро и има активи в над 25 на 100 в България, тя ще предстои на такава ставка, в случай че и съответната друга страна е приела такава ставка. Това съобщи по време на брифинг служебният министър на финансите Асен Василев, заяви Novini.bg.

В България сега са по-малко от 10 фирмите, които попадат в този обсег. Това са главно непознатите вериги, посочи финансовият министър. " Иначе ние си оставаме на 10 на 100 налог ", отсече Василев.

По думите на министър Василев 139 страни са взели участие в процеса, 130 са го подкрепили.

По мотив опасенията, че страната ще наложи огромните предприятия с налог облага, министър Василев дефинира като цялостни нелепости. Това са целенасочени неистини. „ Нито една българска компания няма да попадне в този обсег “, увери той.

" Този развой върви от най-малко четири години и ще продължи още толкоз. Той би трябвало да бъде утвърден от Европейска комисия, след което и у нас ", сподели още финансовият министър.

По отношение на проекта за приемането на еврото у нас, Асен Василев съобщи: „ Указания към този момент могат да се видят в Плана за еврото, който към този момент е оповестен за публично разискване. Този проект бил чисто механически, оттук-нататък има един месец за разискване, съобщи той.

На въпрос за лихвите и депозитите, Василев изясни, че ще преминат в евро по съответните ставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР