Миналата седмица Xiaomi представи Redmi Note 12 Turbo – първият

...
Миналата седмица Xiaomi представи Redmi Note 12 Turbo – първият
Коментари Харесай

Xiaomi представи смартфона Redmi Note 12 Pro 4G със 120Hz екран, 108MP камера и конектор за слушалки

Миналата седмица Xiaomi показа Redmi Note 12 Turbo – първият в света смарт телефон, основан на микропроцесора Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2. Сега производителят анонсира още един модел от серията – Redmi Note 12 Pro 4G, който, макар че не поддържа мрежите от пето потомство, не е лишен от привлекателни характерности.

Разработчиците оборудваха устройството с 6,67-инчов AMOLED-дисплей с поддръжка на разграничителна дарба от 2400 × 1800 пиксела (съответстваща на Full HD +) и периодичност на освежаване от 120 Hz. В горната част на екрана има разрез, в който се намира 16MP предна камера. Основната камера е основана на 108 MP датчик, който е допълнен от 8 MP ултраширокоъгълен модул, 5 MP датчик с макро обектив и 2 MP датчик за дълбочина. Устройството поддържа 4K-видеозапис.

За продуктивността дава отговор осемядреният микропроцесор Qualcomm Snapdragon 732G, който е създаден по 8-нанометров софтуерен развой и има две ядра Cortex-A76 с периодичност до 2,3 GHz и шест ядра Cortex-A55 с периодичност до 1,8 GHz. Конфигурацията е допълнена от 8 GB RAM и 256 GB непрекъсната памет. Ако е належащо, можете да употребявате и microSD карта с памет. Автономната работа се обезпечава от акумулаторна батерия с потенциал 5000 mAh и поддръжка на бързо зареждане до 67 вата.

Смартфонът е оборудван с безжичните адаптери Wi-Fi и Bluetooth, правоприемник за GPS сигнал, NFC-модул и скенер за пръстови отпечатъци, ситуиран в профил на корпуса. Аудио-подсистемата включва стерео-високоговорители с поддръжка на Dolby Atmos, очакван е и 3,5 мм жак за слушалки. Redmi Note 12 Pro 4G работи въз основата на платформата Android 12 с фирмения интерфейс MIUI 13. Все още не е оповестена цената и времето за стартиране на смарт телефона в продажба.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР