Миналата седмица ви разказахме за обвиненията на руската държава към

...
Миналата седмица ви разказахме за обвиненията на руската държава към
Коментари Харесай

Kaspersky публикува скенер за експлойта за iOS, с който са били атакувани

Миналата седмица ви разказахме за обвиняванията на съветската страна към американските секрети служби и Apple, че са атакували iOS устройства в страната с експлойт за незнайна до момента накърнимост. И до момента в който държавни представители в Москва упрекнаха непосредствено Съединени американски щати и американската компания, то Kaspersky не започнаха прибързани дейности с приписването на отговорност за случаите.

Атаката, която Kaspersky разказват, като извънредно комплицирана и професионално ориентирана, засегнала хора от междинното и висше управление на компанията, а задачата ѝ била шпионаж.

„ Атаката бива провеждана посредством невидимо iMessage известие със злотворен атачмънт, който употребява набор от уязвимости в iOS системата. Файлът се конфигурира и слага шпионски програмен продукт на телефона “, описаха офанзивата експерти от компанията в скорошна обява в блога на Kaspersky. Допълва се, че тя е скрита и не изисква предприемането на каквото и да е деяние от страна на жертвата. Атаката е била засечена в началото при започване на тази година, само че е оповестена едвам в този момент. Kaspersky ѝ дали името Triangulation.

В края на предходната седмица компанията разгласява и профилиран инструмент, посредством който притежателите на iOS устройства могат да ревизират дали са станали жертва на упоменатата офанзива. Създадени са лесни за потребление версии на инструмента за платформите на Линукс, macOS и Windows, като преди да го употребявате би трябвало да създадете аварийно копие на системата си и да сканирате точно него за наличие на следи от зараза. Вероятността да сте били жертва на високотехнологична шпионска офанзива надали е огромна, само че пък може да пробвате, като свалите инструмента от тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР