Миналата седмица Възраждане“, БСП за България“ и Има такъв народ“(ИТН)

...
Миналата седмица Възраждане“, БСП за България“ и Има такъв народ“(ИТН)
Коментари Харесай

Денков, Борисов и Нинова за вота на недоверие

Миналата седмица „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “(ИТН) внесоха първия избор на съмнение против кабинета „ Денков “ за несправяне в политиката в бранш „ Енергетика “. Но трите парламентарни групи имат общо единствено 71 гласа, а за сполучлив избор на съмнение са нужни най-малко 121. Така те нямат никакъв късмет против болшинството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, подкрепяни от Движение за права и свободи.

Но това не попречи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, в типично негов жанр, да се заиграе с сътрудниците си от „ некоалицията “ и да се опита да ги сплаши, че може вероятно да поддържа вота.

Преди няколко дни Борисов заплаши да отдръпна поддръжката си за кабинета и обясни на сътрудниците си, че политиката е математика и би трябвало да можеш да събираш до 121.

„ В политиката най-важна е математиката. Особено когато ти следва избор на съмнение, би трябвало да можеш да смяташ “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен.

По мотив думите му, министър председателят Денков изрази убеденост, че държавното управление му ще оцелее при вота на съмнение.

„ Когато бъде чут какво споделя, излиза наяве, че той не приказва за това, което си мисли, че говори… Правителството работи за интереса на България. Ако някой не желае да взе участие в това, може и да обърка математиката, само че това е напълно друга задача… Би било извънредно неуместно някой да не поддържа държавното управление “, сподели той.

Днес, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не пропусна да яхне вълната и от своя страна прикани дългогодишния си конкурент Борисов да поддържа импортирания избор с пост във фейсбук.

„ Като не ти харесват, в петък поддържа вота на съмнение. Кабинетът пада. Завърта се рулетката. Президентът ти дава първия мандат. Правиш твое държавно управление и оправяш страната. Хайде, действай. Ама не ти стиска. Ти си знаеш за какво “, написа Нинова.

Дали Борисов, който е прочут с това, че не слуша никой различен с изключение на себе си, ще се трогне от апела на лидерката на левицата престои да разберем, само че е малко евентуално.

В петък ще бъде гласуван вота на съмнение към държавното управление, само че по всичко наподобява, че той няма по какъв начин да мине. Още повече, че чисто математически броят на депутатите от политическите партии, които го внесоха не е даже покрай нужните гласове, с цел да може той да стане факт.

Единственото логическо пояснение за този избор, с предначертан резултат, е трите внесли го партии да си обезпечат гратис медийно внимание преди локалните избори идната седмица. Тъй като на фона на интернационалните спорове и работещо държавно управление няма какво друго да блеснат. Заради това всеки ден българските жители са принудени да слушат прокремълска агитация и станаха очевидци на следващата акция против проевропейското държавно управление на акад. Денков, която за жалост губи времето, както на Народното събрание, по този начин и на хората.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР