Миналата седмица станахме свидетели на старта на EDX Markets -

...
Миналата седмица станахме свидетели на старта на EDX Markets -
Коментари Харесай

111% ръст за Биткойн Кеш – Ще продължи ли възхода?

Миналата седмица станахме очевидци на старта на EDX Markets - нова платформа за крипто продан, подкрепена от известни компании като Citadel, Fidelity и Charles Schwab.

Тази вест получи позитивни мнения от общността, което е сигнал за възходящо утвърждение на криптовалутите от страна на обичайните финансови играчи. По време на стартирането си борсата включи в листата четири актива: Биткойн , Етериум , Лайткойн и Биткойн Кеш .

На 20 юни, в деня на стартирането, цената на Биткойн се увеличи с 5.4%, до момента в който другите три актива означиха по-скромни облаги, вариращи от 3% до 3.6%. През идващите дни обаче Биткойн Кеш (BCH) се прояви като първенец.

На 21 юни BCH нарастна с 23.5%, последван от спомагателни растежи от 36.4% и 16.7% надлежно на 23 и 24 юни. На 26 юни BCH доближи връх от $226 по данни на CoinMarketCap, отбелязвайки впечатляващ общ растеж от над 111%. През същия интервал BTC и ETH означиха растеж от 11% до 16%, до момента в който цената на LTC се усили с 24%.

Ясно е, че стартирането на EDX оказа доста влияние върху BCH, само че имаше най-малък резултат върху останалите активи. Биткойн, Етериум и други известни алткойни продължиха да владеят интереса на търговците, оставяйки BCH ненапълно подценен. Въпреки това през миналата седмица се наблюдаваше възобновление на интереса към форка на Биткойн.

Santiment, компания за пазарни разбори, неотдавна акцентира, че полемиките, свързани с BCH, са достигнали най-високото си равнище от 2020 година насам. Наред с този тригодишен връх в равнищата на полемиките, размерът на търговията с BCH също доближи нов връх от началото на годината, което демонстрира възобновяване на фокуса върху този актив измежду търговците и вложителите.

Какво следва за Биткойн Кеш? Понастоящем BCH остава преди всичко по облаги измежду 100-те най-големи актива на седмична база. Въпреки това бичите настроения наподобява отслабват сега. През миналия ден активът се възвърне с над 8%, а през днешния ден означи единствено нищожно покачване от по-малко от 2%.

На пазара на деривати настройките очевидно са се трансформирали. Въпреки че откритият интерес към фючърсите (OI) продължава да се колебае към годишния връх от $14.63 милиарда, заслужава да се означи, че процентът на финансиране е негативен. Това значи, че въпреки актуалните пазарни условия да примамват търговците, мечите търговци са подготвени да платят на бичи настроените си сътрудници.

Освен това съотношението лонг/шорт позиции понастоящем е 0.9, което ускорява мечите настроения. Ако тези условия се запазят, BCH може да се сблъска с провокации при поддържането на възходящата си траектория. Следователно на този стадий вероятността да настъпи оттегляне в кратковременен проект наподобява доста по-висока.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР