Миналата седмица стана известно, че от следващата година NVIDIA възнамерява

...
Миналата седмица стана известно, че от следващата година NVIDIA възнамерява
Коментари Харесай

NVIDIA ще поръча на Intel производството на GPU по 18A технологичен процес, прогнозираха анализатори

Миналата седмица стана известно, че от идната година NVIDIA има намерение да премине към годишно стартиране на нови компютърни архитектури и съпътстващите ги решения за дейта-центрове. Към момента сходни актуализации се правиха не повече от един път на две години. Анализаторите считат, че след време компанията може да се обърне към Intel, с цел да създава своите чипове по 18A технологията.

Intel 18A, дано ви напомним, че допуска потреблението на софтуерни правила, „ по-тънки “ от 2 nm при нормалната канара за премерване. Експертите на Bank of America имат вяра, че NVIDIA ще бъде измежду първите компании, които ще предложат изчислителни ускорители, създадени по 3nm технология. Подобен сюжет може да се повтори и при прекосяването към 2nm софтуерен развой, който основният реализатор на NVIDIA, в лицето на TSMC, към този момент създава. Ускоряването на темповете на стартиране на нови изчислителни ускорители, съгласно анализаторите, ще затрудни съперниците на NVIDIA да го настигнат и изпреварят в този пазарен сегмент.

Освен това, съгласно прогнозите на източника, през идната календарна година NVIDIA ще може да усили приходите си в сървърния сегмент до 42 милиарда $, а през 2025 година ще ги увеличи до 70 милиарда $ и едвам през 2026 година темпът на напредък леко ще се забави, защото компанията ще завоюва $88 милиарда Според болшинството специалисти, компанията ще приключи третото фискално тримесечие на тази година с доходи от $15,89 милиарда Официалният тримесечен доклад на NVIDIA ще бъде оповестен едвам на 21 ноември.

До 2025 година Intel ще стартира да предлага на странични клиенти своята усъвършенствана 18A технология. Според анализаторите на Bank of America, NVIDIA може би е измежду тях, изключително като се има поради наскоро изразената отзивчивост на създателя към софтуерните триумфи на Intel. Същевременно, NVIDIA към момента ще получава по-голямата част от своите съставни елементи от TSMC.

Междувременно, с наближаването на новата комерсиална сесия в Съединените щати, акциите на NVIDIA поевтиняха с към един %, откакто се появи информация по отношение на желанията на американските управляващи да затворят каналите за доставка на ускорителите H800 за Китай, според новата версия на разпоредбите за надзор на износа, която следва да бъде утвърдена. Представители на NVIDIA към този момент се изрекоха по тази тематика, като обясниха, че даже в случай че доставките на ускорителите A800 и H800 за Китай бъдат спрени, това няма да окаже огромно въздействие върху бизнеса на компанията в кратковременен проект, само че неизбежно ще попречи на дълготрайното хармонично развиване на цялата промишленост на осведомителните технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР