Миналата седмица Симеон ІІ и царица Маргарита отпразнуваха 60 години

...
Миналата седмица Симеон ІІ и царица Маргарита отпразнуваха 60 години
Коментари Харесай

Симеон ІІ и царица Маргарита: Издържахме 60 години. Каква е рецептата, не ни питайте


Миналата седмица Симеон ІІ и кралица Маргарита отпразнуваха 60 години сватбен живот. Всъщност двойката минава през три церемонии, защото са с разнообразни религии. Дори се постанова Симеон Сакскобургготски два пъти да върви при папата, с цел да се уреди брака сред католичка и православен, без това да постанова децата им да бъдат католици.

Снимка: kingsimeon.bg


След сполучливи договаряния на 14 януари 1962 година отец Албендеа, изповедник на белгийския крал, прави първата от трите сватбени церемонии. Втората гала е на 20 януари в Лозана, където пред кмета на града Симеон и Маргарита подписват цивилен брак. На идващия ден благославянето на брака прави митрополит Андрей в съслужение с съветския архиепископ на Швейцария.

Снимка: kingsimeon.bg


По мотив 60-годишния празник Симеон ІІ и доня Маргарита споделиха, че привързаността и взаимната помощ са им помогнали да преминат през тестванията на времето. Маргарита цени най-вече в брачна половинка си интелигентността, а той – нейната прагматичност и земност.

Двамата се срещат на вечеря с другари малко преди той да постъпи във Военната академия “Вали Фордж” в Съединени американски щати през 1958 година Маргарита му прави мощно усещане, само че пътищата им се разделят. Малко по-късно, научил, че тя ще гостува на своя другарка в Америка, тогавашният кадет Рилски ѝ изпраща покана за годишния бал на академията. Тя обаче би трябвало да се връща в Европа, откъдето лети за Япония, и не се отзовава на поканата. Срещат се още веднъж в Мадрид чак през лятото на идната година.

Снимка: kingsimeon.bg


„ В началото бяхме единствено другари, стана последователно, а и той имаше друга избраница “ – признава Маргарита в изявлението пред „ “.

Тя е с две години по-голяма от Симеон Сакскобургготски, който на 16 юни т.г. ще навърши 85 и възнамерява да изкачи връх Мусала по този начин, както го направи и по случай 80-ия си рожден ден.

Снимка: kingsimeon.bg


Пред изданието двамата споделят за развъждането на петте си деца и за това по какъв начин Симеон ІІ не е желал те да идват постоянно тук, до момента в който е министър председател, с цел да не бъде упрекван в шуробаджанащина.

Двойката има 11 внуци, които към този момент са огромни – студенти са или работят.

„ Още си ги смятам за бебета, само че те са към този момент огромни хора и нямат време за нас. А и пътуванията по време на пандемия са доста сложни “ – признава Симеон Сакскобургготски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР