Миналата седмица се превърна в най-успешната досега за Яник Синер

...
Миналата седмица се превърна в най-успешната досега за Яник Синер
Коментари Харесай

3 дни след титлата в Торонто: Синер се срина неочаквано срещу квалификант в Синсинати

Миналата седмица се трансформира в най-успешната до момента за Яник Синер от началото на неговата кариера, откакто той завоюва дебютната си Мастърс купа, грабвайки трофея в Торонто. Днес обаче младият италианец трябваше да претърпи разочароващо проваляне точно на 22-ия си рожден ден, отстъпвайки на Дишай Лайович в дуел от втория кръг на конкуренцията в Синсинати.

Сърбинът допреди тази седмица беше изгубил 8 от последните си 9 срещи, само че приключи отрицателната си серия още в квалификациите, а успеха му над международния номер 6, се оказа четвъртата му поредна в хода на седмицата и го изпрати на 1/8-финалите, където ще премери сили с локалния любим Тейлър Фриц.

Dusan Lajovic does it!

He defeats reigning Toronto champion Jannik Sinner.
— US Open Tennis (@usopen)
Квалификантът изглеждаше извънредно въодушевен още от първите минути и тормозеше съществено любимеца със своите слайсове, които съвсем не отскачаха от корта. Сърбинът сменяше непрестанно темпото на игра и Синер просто не можеше да планува идващия му ход, като изцяло справедливо имено по-нискоранкираният играч проби за преднина от 4:3 и оттова насетне нямаше проблеми да затвори сета в своя изгода.

Осмият подложен отговори на хвърлената ръкавица и доближи общо до цели седеми брейкбола в откриващите два сервис гейма на съперника си през втората част, единствено че 33-годишният деец показва желязна душeвност и не разреши да изостане в резултата. Впоследствие самият Лайович имаше няколко скрити мачбола при 4:4, само че първенецът от Торонто също устоя на натиска и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Там италаиецът пръв осъществя мини брейк и изглеждаше, че е на път да откри надзор над срещата, но това въобще не се случи, тъй като балканецът 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР