Миналата седмица състав на Софийски градски съд (СГС) за втори

...
Миналата седмица състав на Софийски градски съд (СГС) за втори
Коментари Харесай

Бавят дело срещу уволнен следовател, свързан с Митьо Очите

Миналата седмица състав на Софийски градски съд (СГС) за повторно е прекратила делото и го е върнал на прокуратурата за процесуални нарушавания в обвинителния акт, заяви "Лекс “.

Той беше импортиран за пръв път през август м.г. от профилираното звено „ Антикорупция “. Според обвиняването Христов е направил насила над служители на реда в Несебър. Разследването против него стартира предходната година във връзка стрелбата против Желязков и възможни връзки сред двамата.

Първоначално Христов беше упрекнат в корист със служебно състояние и около следствието бяха изнесени данни, че е изпаднал в несъответственост с магистратската служба, защото бил автентичен притежател на хотел и заведение в Слънчев бряг. Инцидент в заведението довел и до принудата, която той е упражнил върху двама служители на реда, поради което в последна сметка беше пратен на съд.

Около среднощ на 6 юни м.г. заведението на Христов „ Вира Тики Бар “ било посетено от немски екскурзиант, който се скарал с диджея. Чужденецът си тръгнал, като споделил, че ще уведоми полицията, само че бил настигнат от Христов, който го напръскал със спрей , след което души го пребили. Случайни минувачи подали сигнал на тел. 112 и екип от двама служители на реда пристигнал на мястото. Още при идването им обаче, Христов ги чакал и почнал да им подрежда какво да пишат в докладната бележка и настоял да не се загатва наличието му на местопроизшествието.

Полицаите се тормозили, тъй като Христов постоянно споменавал, че в пълномощията му е да води следствия по подадени сигнали против тях и по негова преценка „ може да обърне по-сериозно внимание на някои от жалбите “. Вместо да рапортуват за осъществено закононарушение, те завършили инспекцията с докладна бележка, в която не го загатнали. След това обаче размислили и уведомили своите директни ръководители за събитията от нощта на 6 юни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР