Миналата седмица руският президент Владимир Путин предупреди предателите, които са

...
Миналата седмица руският президент Владимир Путин предупреди предателите, които са
Коментари Харесай

Шехерезада - тайната яхта на Путин за 700 млн. долара

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин предизвести " предателите ", които са подготвени да продадат даже и личните си майки и които Западът ще употребява като, с цел да унищожи Русия. Путин се възмущава от руснаците, които изкарват парите си в Русия, само че ги харчат в " империята на лъжата ", както той назовава Запада.

Но наподобява точно Владимир Путин е измамник и двуличник. Това демонстрира ново следствие на фонда на най-яростния му критик Алексей Навални, който лежи в съветски затвор, а преди този момент Путин се опита да го токсини. То е обвързвано с луксозна яхта, ситуирана в италианско пристанище, която се прави оценка на 700 милиона $.

На пръв взор Путин няма нищо на негово име на Запад. Но неговата щерка Катерина Тихонова има страховит палат във френския град Биариц на брега на Атлантическия океан. Неотдавна в него влязоха съперници на войната в Украйна и откриха документи на зетя на Путин и списания с лика на съветския президент.

Бившата му жена Людмила Путина също има прелестна вила близо до Биариц.

Приятелите на Путин - най-различни олигарси, също имат парцели зад граница. Алишер Усманов има вила на остров Сардиния, Олег Дерипанска и Роман Абрамович - парцели във Англия...

Всички знаем, че Путин обожава лукса и разкоша. Ако нещо е извънредно скъпо и първокласно, то би трябвало да бъде негово.

" Всеки народ, изключително съветският, постоянно може да разграничи същинските патриоти от подлеците и предателите ", споделя Путин.

Основният му трик е добре прочут от двореца му в Генджелик на брега на Черно море (друго следствие на Навални от 2021 година - бел. ред.). Ако нещо фактически принадлежи на Путин не е значимо на кого е записано, а кой го ръководи.

Удивителната история на яхта " Шехерезада "

В тосканското пристанище " Марина ди Карара " стои закотвена загадъчната яхта " Шехерезада ". Тя коства 700 милиарда рубли. Дълга е 140 метра и е на 6 етажа. Има всичко, каквото може да си визиите - две площадки за хеликоптери, басейн, спа комплекс, салон за хубост, голяма гостна и царски каюти.

" Шехерезада " заема 3 място в света за най-големите и скъпи яхти. В този лист са и плавателните съдове на Роман Абрамович (3-та позиция) и на Алишер Усманов (5-та позиция), която в този момент е задържана.

Но само за " Шехерезада " в този лист не е маркирано на кого принадлежи. Мнозина пишат, че това е яхтата на Путин, измежду които и " Ню Йорк Таймс ", само че безапелационни доказателства, че това е по този начин, за жалост към този момент няма.

Към момента " Шехерезада " не е задържана . Това значи, че нито полицията, нито публицистите имат доказателства, че тя е на съветския президент.

Фондът на Навални потвърди, че дворецът в Генджелик е на Путин, като сподели, че за неговото изграждане са плащали приятелите му. Сега фондът прави същото и за яхтата, като демонстрира кой работи на нея и надлежно получава заплата за това.

Фондът на Навални разполага със лист на екипажа, който работи на яхтата. Не се оповестява по какъв начин са се добрали до документа.

Капитан на лодката е Гай Бенет-Пиърс . Той е единственият чужденец в листата, всички останали са руснаци. Те летят със аероплан до Италия, с цел да отидат на работа на яхтата. Почти всички работят във ФСО - Федералната Служба за Охрана. Това е ведомството, което охранява Владимир Путин.

Веднага след капитана в листата е помощник-капитанът - Сергей Гришин от ФСО. По-надолу е името на Анатолий Фуртел с адресна регистрация в Сочи, ул. " Фурмана " 10. На същия адрес се намира офисът на ФСО на Русия за Кавказ. Това са хората, които се грижат за Путин на една от обичаните му резиденции " Бочаров бързей " край Сочи. В нея Путин постоянно отсяда и приема посетители, измежду които и президентът на Беларус Александър Лукашенко.

В листата се вижда и името на Александър Печуркин на служба - асистент на боцмана. Той работи във Федералната работа по сигурност на Русия, охранява и резиденцията на " Бочаров Ручей ".

Под негово име се вижда това на Евгений Шведов . Той дава отговор за приземяването на вертолетите на яхтата, където има две площадки начело и откъм гърба. Неговата адресна регистрация съответствува с адреса на ФСО в Сочи, а местоработата му е военна част 38974, длъжността - помощник по защитата.

По-надолу в листата е името на Александър Христофоров . Той работи като матрос дърводелец. Неговият адрес също съответствува с този на ФСО в Сочи.

И по този начин на първите два листа от листата на екипажа има 23-ма души, като близо половината от тях са свързани с ФСО. Това се потвърждава с инспекция в обществени регистри, както и с имената им в телефонни приложения, където са записани с ФСО. Проведени са били и диалози с някои от екипажа.

" Не мога да намеря по-добро доказателство от това, че тази яхта е на Путин " , споделя Мария Певчих, един от създателите на следствието.

Даже в Италия, на хиляди километра от Москва, на нея работят хора, които публично са персонална защита и личен състав на Путин. Същите хора, които се грижат за него в резиденциите му и при пътувания му. Те дружно летят до Италия и работят на една от най-скъпите яхти в света, аргументира се тя.

Луксозната яхта

Луксозната яхта, която се прави оценка на 700 млн. $, е дълга 140 метра. На първия етаж са ситуирани механически пространства - кухня, трапезария, място за осъществяване на събрания и зона за отдих на екипажа.

Централният вход се намира на основната палуба, а под нея са ситуирани 6 каюти за посетители, столова, спа, разнообразни типове сауни.

На горната палуба се намира огромна гостна със трапезария, две каюти за ВИП персони и даже механически роял, който може да свири самичък.

Над тях е палубата на притежателя. Тя е разграничена на две зони. Едната за господаря на яхтата с всички екстри - вана с джакузи, спа зона и работен кабинет. Другата - за неговата спътница.

Над тях е каютата на капитана, а най-отгоре е така наречен слънчева палуба, където се вижда джакузи. Там има механически пространства.

На основната палуба на яхтата има и хангар за вертолети. При нужда хеликоптерът се спуска вътре, с цел да не пречи на разходката по палубата.

На яхтата има и асансьор, а вътре и макет на тази удивителна лодка, дружно с който явно върви и книгата " Приказки за Шехерезада ".

" Да лъжеш, само че да не записваш нищо на себе си "

Ако сте гледали и други следствия на фонда на Навални, знаете прелестно основното предписание на Путин - " да лъжеш, само че нищо да не записваш персонално на себе си ".

По тази причина съветският президент се е обкръжил от десетки правилни приятели, които държат неговите милиарди. Например популярният виолончелист Сергей Ролдугин , кръстник на щерка му, държи офшорки на Путин.

Михаил Шеломов - наследник на първа братовчедка на Путин, държи дяловете му в " Газпром " и хранилището " Согаз ", ръководи и неговите дворци.

Лозята в двореца Генджелик на брега на Черно море се водят публично на състудента му Николай Егоров , а самият замък е записан на олигарха Аркадий Ротенберг.

И по този начин може да се продължи до безспир.

Сигурни сме, че на някой отдалечен офшорен остров, " Шехерезада " също е записана на следващия другар на Путин, настояват от фонда на Навални.

Според тях значимото е, че сегашният притежател на яхтата се охранява от държавната работа за защита и военни.

И това е лицемерието на Путин. Той е изгубил връзка с действителността толкоз, че не просто купува яхта, която коства колкото годишния бюджет на Калужка област, само че и изпраща там военнослужещи и ФСО.

" Настояваме за неотложно задържане на яхтата и нейната конфискация. Искаме неотложно да бъдат разкрити документите - кой, по кое време и по какъв начин е платил за нея. Защото са платили с нашите пари. Това са парите, откраднати от съветските пенсионери, парите, откраднати от учители и лекари, парите, откраднати от бойците, които ги лъжат и ги изпращат да умират в Украйна в една война, която е нужна само на Путин ", декларират създателите на следствието.

Те показват, че " Шехерезада " е направена със средствата от непостроените съветски лечебни заведения, от рушащите се учебни заведения, от недоживелите до пенсия родители.

Вместо да усвоим космоса, да развиваме съветската индустрия, да построим мощна и новаторска стопанска система, Путин построи за себе си " Шехерезада ", споделят в умозаключение те.

Преди няколко дни италианската полиция се качи на " Шехерезада " и стартира следствие чия благосъстоятелност е яхтата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР