Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ще

...
Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ще
Коментари Харесай

Доналд Тръмп нарича Facebook на Мета „враг на народа“, докато променя позицията си относно забраната на TikTok

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще подпише законодателство, което дава на ByteDance на Китай към шест месеца, с цел да се откаже от TikTok.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп промени позицията си по отношение на платформата за обществени медии TikTok и твърди, че възбраната ще укрепи Фейсбук на Meta, определяйки го като „ зложелател на народа “.

TikTok е е благосъстоятелност на китайския софтуерен колос ByteDance и регулаторите се притесняват, че собствеността му значи, че може да бъде принудена от китайското държавно управление да споделя частни потребителски данни.

„ Без TikTok можете да извършите Фейсбук по-голям и считам Фейсбук за зложелател на народа “, сподели Тръмп, който би трябвало да стане претендент на републиканците на президентските избори през ноември, в изявление в понеделник в предаването „ Squawk Box “ на CNBC.

През 2020 година администрацията на Тръмп опита да отстрани TikTok от магазините за приложения в Съединени американски щати, защото имаше сходни опасе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР