Миналата седмица от ЧЕЗ обявиха, че в ромските махали не

...
Миналата седмица от ЧЕЗ обявиха, че в ромските махали не
Коментари Харесай

За българската и ромската престъпност

Миналата седмица от ЧЕЗ оповестиха, че в ромските махали не се краде повече ток, в сравнение с в идеалния център на София или считаните за елитни квартали. Дори в противен случай. Собственици на заведения, хотели и бизнеси в центъра нанасят по-големи загуби от ромите. Наскоро ЧЕЗ разобличили и видна социална персона да краде ток за къщата си с басейн в столицата.

За хората, привикнали ромите да са най-големият проблем на България, да са най-големите крадци, търтеи и пиявици, тези данни евентуално са шокиращи. В съзнанието на мнозина само ромите живеят на гърба на страната. Така са считали постоянно, по този начин разясняват вечер пред тв приемника, по този начин учат и децата си.

И какво се оказва внезапно? Че българите от " Голямото добрутро ", огромните предприемачи, богаташи, моралисти и съдници, на процедура крадат повече от ромите. Оказва се и че " българските " обири, въпреки да са по-големи от " ромските ", се простят по-лесно.

Колко митинга видяхме през годините против така наречен " ромска престъпност "? А какъв брой видяхме против " българската "?

Много е значимо да е ясно едно - ромите, които нарушават разпоредбите, би трябвало да бъдат преследвани от закона и да бъдат осъдени. Когато някой е нарушител, без значение какъв, страната би трябвало да реагира.

Само че е значимо и да бъдем справедливи. " Ромската престъпност " е доста по-малка като мащаби и обсег спрямо " българската ". Защото КТБ беше " българска престъпност ". Както и " Белене ", " Цанков камък ", инфраструктурните планове и публичните поръчки. Хората, унищожили България, откраднали милиарди, са все българи. Те могат да са предприемачи, които крадат ток, които строят противозаконни хотели по Черноморието, или които източват цяла една банка, а по-късно хвърлят димки в очите на обществото, отвличайки вниманието му с казуса с ромите.

Да, в гетата има доста незаконни детайли, за които институциите би трябвало да се погрижат. Ако ще водим борба с крадците и пиявиците обаче, би трябвало да стартираме от най-големите. И това не са ромите.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР