Миналата седмица МВР публикуваха списък от 116 преписки, изпратени в

...
Миналата седмица МВР публикуваха списък от 116 преписки, изпратени в
Коментари Харесай

Ген. Атанасов за спецправосъдието: Елемент на Борисовата държава беше закрит, няма да има преследване и прикриване

" Миналата седмица Министерство на вътрешните работи разгласиха лист от 116 преписки, изпратени в интервала 2020-2021 година за корупция по високите етажи на властта. Половината от тях са изпратени в Специализираната прокуратура и до ден сегашен няма реакция. Там има данни за закононарушения, осъществени в опазването на здравето, в строителството на пътища. Направи ми усещане, че в три от тези преписки, за които е маркирано, че са свързани с лица, близки до основния прокурор и до момента няма реакция по тях ", добави Атанасов.

На всеки един от магистратите е дадена опция да продължи реализацията си в правосъдната система, акцентира Атанасов. Заяви, че идната стъпка е обща промяна в правосъдната система - децентрализиране на прокуратурата и преструктуриране на Висш съдебен съвет посредством промени в Конституцията.

На този стадий е ясно, че ГЕРБ и ненапълно Движение за права и свободи няма да поддържат тези оферти. Ако няма болшинство за конституционни промени, има и други механизми за промени в процесуалните закони, които могат да се реализиран с нормално болшинство, сподели още Атанасов.

Според Атанас Атанасов политическите сили в Народното събрание се снишават по тематиката с изпращането на оръжие за Украйна

" Като изключим Българска социалистическа партия, които намерено обявиха, че не биха подкрепили това, виждам едно снишаване. Трябва да е ясно - когато ние сме част от демократичния свят, не може за избрани неща да сме част от него, а за други да се скриваме ", съобщи той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР