Миналата седмица Лудогорец обяви раздялата си с Джоди Лукоки, след

...
Миналата седмица Лудогорец обяви раздялата си с Джоди Лукоки, след
Коментари Харесай

Лукоки разкри защо е разтрогнал договора си с Лудогорец

Миналата седмица Лудогорец разгласи раздялата си с Джоди Лукоки, откакто двете страни реализираха съглашение за преустановяване на контракта, който изтичаше в края на сезона. Така 27-годишният футболист се прибра в родната си Нидерландия.

" Стиснахме си ръцете или добре, лактите. Влязох през входната врата в Лудогорец и от клуба ми споделиха, че тя постоянно ще е отворена за мен “, показа Лукоки пред Voetbalzone.

“Семейството е доста значимо нещо за мен. Особено синът ми, доста ми липсваше. В България не тренирахме поради пандемията от ковид и по през целия ден си стоях у дома. Нямаше смисъл да оставам там освен това състояние, по тази причина взехме решение неотложно да прекратим контракта ми. Много съм благополучен, че още веднъж съм в Нидерландия “, добави още крилото, чийто договор изтичаше през юни и той реши да не го възобновява, тъй като е подготвен за ново предизвикателство, откакто съвсем пет години игра в България.

Юношата на Аякс пристигна в Разград от Цволе през лятото на 2015 година. Равносметката му след съвсем пет години в България е 151 мача, 29 гола, 20 асистенции, четири трофеи, две суперкупи и европейски мачове против ПСЖ, Арсенал и Милан.

" В началото имах сложен миг, всичко беше ново за мен и играех малко. Целта ми беше да съумея в Лудогорец и мисля, че се получи. В последна сметка демонстрирах красиви неща. Прекарах отлично в България, в шампионата, в Шампионската лига и Лига Европа и научих доста. Играх против огромни футболисти и тимове, това беше като детска фантазия. Не всеки може да реализира това в кариерата си. В това отношение се оказа по този начин, както чаках. Отидох в Лудогорец като момче и станах мъж “, съобщи Лукоки.

Нидерландецът видя, че Лудогорец се развива бързо по време на престоя му. Разградчани са на път да завоюват деветата си купа подред, преди шампионата да беше спряно поради пандемията от ковид.

" Изградиха нов стадион и подготвителен комплекс. Станаха доста красиви и професионални. В това отношение клубът се разви извънредно. Последните два сезона прескочихме груповата фаза на Лига Европа, което сподели, че можем да се състезаваме на това равнище. Може да наречете Лудогорец – Аякс на България. Хората имат огромно почитание към Лудогорец “, добави крилото.

Изявите му с екипа на Лудогорец не останаха незабелязани, тъй като през лятото на 2018 година имаше сериозен интерес към него от клубове от Испания, Италия, Германия, Англия и Съединени американски щати. Въпреки това, той избра да удължи контракта си с Лудогорец до 2020 година.

" Отчасти поради желаната цена от Лудогорец, не се случи трансфер. Нямам нищо срещу това, в последна сметка имах страхотни моменти в Лудогорец. Но в този момент в действителност съм подготвен за стъпка на по-високо равнище. Исках нещо ново след пет години в България. Справях се добре, статистиките ми в шампионата и Европа бяха положителни “, сподели Лукоки, представен от Гонг, откакто през последните месеци не бе част от състава, воден от Павел Върба.

" Често се случва това в клубовете. Опитаха се да ме продадат, само че не съумяха. Вече бях решил да не подписвам, тъй че бях подготвен за ново премеждие. Съжалявам, че клубът не съумя да завоюва нищо от мен, само че не можете да контролирате избрани неща. Според мен това е единственият минус. "

Името на Джоди Лукоки е мощно свързвано с Турция, като е имало диалози с Трабзонспор.

" Има няколко клуба с интерес към мен, само че би трябвало да изчакам и да видя. Важно е, че в този момент съм със фамилията си и в случай че нещо стане съответно, било то Турция, Испания, Франция, Англия или Италия, ще направя верния избор. Сега не бързам да пожертвам. Всъщност нямам желания, отворен съм към всичко. Разбира се, че желая да играя в огромен шампионат. Германия и Испания наподобяват като доста хубави шампионати, би било фантазия да играя там. Всичко би трябвало да е, както би трябвало. Все още нямам уточненост, тук и там има интерес. Телефонът ми звъни непрекъснато и доста сътрудници ми се обаждат. Но единствено очаквам моят да излезе с верния вид. Имам положително партньорство с него “, съобщи Лукоки и показа дали е допустимо да се завърне в Нидерландия.

" В момента избирам да продължа да работя в чужбина, само че един ден бих желал да играя тук. Но сега родината ми не ми е в главата. Освен в случай че не е топ клуб като Аякс, ПСВ, Фейенорд или АЗ. Но не виждам това да се случи. Тогава има смисъл да мисля за Нидерландия. “
„ В момента би трябвало да изчакаме рецесията породена от ковид, с цел да видя дали нещо красиво ще излезе на пътя ми. Това сигурно прави нещата по-трудни, само че сътрудникът ми сега е ангажиран. За мен е значимо всеки да е здрав. Надявам се да съумея да подпиша с добър клуб, когато това всичко завърши “, съобщи Лукоки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР